09/22/15 08:37
(http://ivo.bg/)

Мартин Шулц не разбирал съюза на десни и леви в Гърция- да пита Станишев

Мартин Шулц не разбирал съюза на крайно леви с крайнодесни в Гърция. Ами да пита! Има край себе си специалист, като Сергей Станишев, който първо наричаше Сидеров фашист, а после се прегърна ( временно) с него. При това в българския случай говорим не просто за “крайнодесен”, а за слуга на държава, срещу която ЕС се видя принуден да налага санкции заради агресивната й външна политика.

Мартин Шулц: Не разбирам защо Ципрас пак се съюзи с националисти

На неделния извънреден вот партията му СИРИЗА спечели с убедителна преднина от над 7 пункта пред опозиционната “Нова демокрация”, но не ѝ достигат 6 депутати, за да контролира парламента. “Независими гърци” успя да прескочи 3-процентната бариера и да получи 10 депутати. Така двете партии ще имат заедно 155 народни представители в 300-местния парламент.

Но пред френско радио Мартин Шулц каза, че не разбира решението на Ципрас да върне във властта партия, която събра под 4% от вота на избирателите. “Обадих му се втори път, за да го попитам защо продължава коалицията с тази странна крайно дясно партия. Той общо взето не ми отговори. Ципрас е много хитър, особено по телефона. Каза ми неща, които изглеждат убедителни, но в крайна сметка в моите очи са малко странни.”

Лидерът на “Независими гърци” Панос Каменос е обвинявал ЕС, ЕЦБ и МВФ, че са превърнали Гърция в “дългова колония” и се различава от СИРИЗА по редица важни въпроси като отношението към нелегалната имиграция и мястото на православната църква в държавата.

Каменос е пълен с изненади и трябва да бъде плътно контролиран, добави Шулц.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване