09/24/15 17:39
(http://ivo.bg/)

“Сделка или да” със Сидеров

Шест партии се разбраха за нов законопроект за промени в Конституцията

23 юли 2015 | 21:15

 

София. След многобройни срещи по инициатива на министър-председателят Бойко Борисов и партийните лидери беше постигнат консенсус за внасяне на нов проект за промени в Конституцията в частта за съдебната власт.
Премиерът Борисов проведе среща с ГЕРБ ( т.е. със себе си- бел. ivo.bg), ДПС, БДЦ, ПФ и АБВ като стана ясно, че за новия проект се събират 160 подписа. Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев анонсира пред журналисти, че се надява да се подпишат 180 депутати. Новият проект ще съдържа консенсусните текстове, а именно — разделяне на ВСС, пряк избор на магистратската квота и усилване правомощията на инспектората.( Фокус)

 

Какво липсва в тази оптимистична прогноза от преди два месеца, оказала се повече от вярна въпреки всички театрални тръшкания?

 

Липсва ( уж) игнорираната, дърпащата се, бунтарската „Атака”, без която нямаше да се натрупат „сензационно” въпросните (повече от) 180 гласа онзи ден в Народното събрание.

 

Сега ни поднасят като „чудо” (уж) ненадейната подкрепа на „Атака”, макар да стана ясно, че с руската партия също са се водили разговори ( т.е. пазарлъци). С други думи „Атака” ни най-малко не е била изолирана и се е намерил начин да бъде „заинтригувана”.

 

Въпросът е каква е търговийката, в която по-скоро от „Атака” са били активната страна. Защо? Много просто: не зависеше от тях приемането на промените, но пък изпускаха влака при раздаването на порциите като награда за добро поведение. И са го изтъргували (доброто поведение).

 

На въпрос дали знае какво е станало в последния момент ( когато парламентарната група на „Атака” е била инструктирана да изостави позата си на борец срещу статуквото, с която се промъква в парламента редовно от 2005 насам) най-яростната атакистка в парламента Магдалена Ташева простичко отговаря днес, че…не знае. Не била участвала в това заседание и затова НЕ ЗНАЕ.

 

Сериозно? И като не е била там, не е чувала какво е станало?

 

Не, че очаквам тя да издава най-сополивите тайни на шефа си, но все пак лъжата й е прекалено издайническа за истината, че Сидеров е използвал златния шанс и без да е „златен пръст” този път.

 

Каква порция е получила руската партия ще стане ясно, когато научим, че Волен Сидеров не е удрял полицай във Варна, не се е държал хулигански в самолета преди това и изобщо- че е набеден. Удареният полицай ще бъде скрит. Всички свидетели ще бъдат обзети от мъдростта на правилото за мълчанието и златото по отношение на златопръстия „спасител на конституционните промени”, който всъщност спасява себе си.

 

Сидеров е инструктиран в духа на заветите на Любен Гоцев, който обяснява в едно свое откровение как и защо той и останалите кукловоди на прехода са приели България да стане член на НАТО. „… разумът и днешната политическа ситуация у нас и в Русия ме задължават да си спомня латинската мъдрост: „Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор или съюзник” ( „Политика. Дипломация. Разузнаване. Задочни интервюта с Любен Гоцев”, стр. 53, издателска къща „Международни отношения”, 2005 г.

 

Волен Сидеров и Илия Павлов изненадаха със своята близост неосведомените още преди 20 години.

Спомнете си „прагматизма” на Сидеров, който се „разбунтува” срещу СДС и се оказа веднага след това пресаташе на главния мафиот на България, шефа на свързаната с Русия корпорация „Мултигруп” Илия Павлов.

 

За останалите му метаморфози няма да припомням- не си струва животоописанието му да отклонява вниманието от прозаично прозрачния факт, че пак е участвал в предаването „сделка или да”.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване