09/28/15 09:14
(http://ivo.bg/)

Глухотата на расото в името на чистата раса

Нямам навика да брифирам публиката какво съм казал по телевизията – който е могъл или искал, е гледал и слушал. Нито пък смятам сега да изневерявам на този свой принцип.

 

Също така няма да влизам в задочна полемика с говорилия след мен отец Боян Саръев в днешното сутрешно студио на Нова телевизия независимо от това,че ме спомена поименно в негативен план. За изненада ( може би) на читателите ще се съглася с него, че не съм „еталон” по въпроса за БПЦ и нейното сравнение с посланията на римския папа Франциск по отношение на коренно различните им послания по темата за бежанците, поради което иронизирах, че тукашният синод май тласка българите с добри (християнски) сърца в обятията на католицизма.

 

Така е, не съм еталон за нищо. Но скромното си мнение все пак ще споделя.

 

Бих могъл с лекота да иронизирам и твърдението на Саръев за обичая на бежанците да имат по 15 деца ( дали пък и аз не съм едно малко страшилище с моите 5 деца, три от които имат 50 процента либерална германска кръв?), с което ни заплашват. Но ще се спра само на онази част от международния му политически му анализ (защото той направи точно това, вместо да засегне тъкмо човешката, духовната страна на въпроса с бежанците), според която главата на Римокатолическата църква ( бивш член на Папския съвет по делата на семейството в качеството си на Кардинал Берголио) е проявил популизъм като приютил едно семейство бежанци.

 

Всъщност…отказвам се. Нямам коментар. Немея като „немец” спрямо онези, които не го разбират какво говори и поради това го смятат за ням.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване