10/30/15 14:39
(http://ivo.bg/)

Борисов е верен на себе си и ЦИК е верен на Борисов

Не винаги бързам да изразя мнение във връзка със събитие от деня. Не се състезавам с никого и няма кой да ми „плати” за бързината, която по-скоро може да подведе бързащия поради зародишния характер на първичната информация. Но в случая бързам нарочно. Искам да изпреваря реакцията на онези политици, които ще се направят на истинска опозиция и вероятно ще констатират нещо подобно на моето мнение. Предпочитам те да се изкажат ( евентуално) като мен, а не аз като тях и да бъда заподозрян несправедливо в клакьорство.

 

И така, днес е един изобличаващ ден за побългарената демокрация. И лично за нейния фуклоносец Борисов.

 

Верен на себе си и на принципа си да не оставя никой да му мъти рейтинга, той ( основателно) поиска ( и светкавично получи- как ги постига тези чудеса, с какво успява да сплаши всеки?) оставката на председателя на Общинската избирателна комисия в столицата Диляна Иванова. Тя, както се перчеше, че никой нямало да подава оставки заради хаоса в зала „Армеец”, обвинявайки затворените в нея жертви на лошата организация в „симулантство”, така на бърза ръка е откликнала на искането на премиера в качеството му на възмутен партиен лидер. И дори е напуснала не само председателското място, но и самата комисия.

 

Дотук добре. Всичко изглежда наред, освен леката почуда ( в мен) как и този път така светкавично Борисов успя да прекърши съпротивата на поредната личност, изглеждаща до вчера по-желязна и от Маргарет Тачър в непоклатимата си самоувереност на заемания пост. Поиска ли обаче Борисов, желанието му се изпълнява на мига- няма съпротива и глезотии!

 

Щеше не само да изглежда, но и наистина да бъде наистина всичко наред, ако в същото време Централната избирателна комисия не съобщи, че не е видяла нищо нередно в нарушението на закона от страна на самия Борисов в деня на изборите на 25 октомври, когато сподели пред цяла България в телевизионния ефир, че е гласувал за „Данчето Фандъкова”.

 

Получава се както обикновено от доста години:

 

Верен на себе си, Борисов иска оставки, „за да няма обществено напрежение”, т.е. да не му се разваля образа на строг борец срещу неправдите.

 

Верни на Борисов, неговите протежета не смеят да обявят за нарушение поредното му своеволие.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване