11/03/15 20:02
(http://ivo.bg/)

Почина Пламен Цветков, най-мразеният от Петата колона на Путин съвременен български историк

Почина докторът на историческите науки професор Пламен Цветков, най-мразеният от Петата колона на Путин съвременен български историк, преподавател в Нов български университет, автор на десетки монографии и научни студии, на публикуваната в САЩ история „Европа през ХХ век” .

Последната му книга „Светът на мегамитовете” ( 2008 г.) би трябвало да е учебник по родолюбие срещу лъжите на русофилщината.

Неговите исторически справки и студии срещу манипулативното проруско тълкуване на българската история по фатално важни въпроси, като призраците на отровното руско завещание от Сан Стефано и сатанизирането на Берлинския конгрес, послужиха за компас и на поредицата от три книги „Течна дружба”, чийто автор, пишещият тези редове, с прискърбие благодари за щедростта му.

Пламен Цветков не искаше нищо в замяна. Желаеше само истината да възтържествува. Да си обещаем усилието мечтата му да се сбъдне.

Поклон пред паметта на поредния огорчен приживе български патриот!

Поклон заради усилието му да бъде различен от печелившата конюнктура!

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване