11/04/15 19:21
(http://ivo.bg/)

БНТ се опита да омаловажи опасната ( за Началника) аналогия със събитията в Румъния

След 23 минути централна за деня информационна емисия, посветена на протестите на униформените от полицията и армията в България, тази вечер БНТ ме разсмя в 20.23 ч. с продължението:

 

„Протести имаше днес и в Румъния”.

 

Туш! Някаква дреболия, както излиза , се е случила в съседната страна. Нещо като „група граждани протестира днес”, както пишеше в „Работническо дело” на 4 ноември 1989 г. след първата и последна демонстрация в София срещу режима на Живков, седмица преди „братушките” да ни освободят и от него.

 

В Румъния протестиращите буквално свалиха днес левия (като и Борисов по манталитет), но борещ се въпреки това за влияние пред сънародниците си като противник на Путин (по този показател с всички останали водещи фактори в румънската политика) премиер Виктор Понта. Принудиха го да подаде оставка след протест на 20 000 граждани в тяхната София ( Букурещ) заради корупцията в държавата, а не чрез незаконна акция на отделно съсловие, борещо се за икономическите си интереси с разходки по кръстовищата напук на гражданите.

Властта на Борисов у нас се бои от тази аналогия както Путин се потресе от Оранжевата революция в Украйна през 2004 г. и нейните подобия в други бивши руско-съветски колонии. На БНТ неспасяемо й личи, че се бори да угоди на Началника.

Виктор Понта освен това е разследван за корупция като действащ премиер. Адски неудобно за споменаване в държавата на Победителя.

 

Как да не впрегнеш държавната телевизия да пренебрегне подобно „нещо” , макар то да се доближава по своята значимост (регионално, ако не и в европейски мащаб в жанра „войната срещу корупцията”) до свалянето на Чаушеско през декември 1989 г.

 

Ако България не беше методично потопена на европейско-африканско-латиноамериканското дъно на свободата на медиите, тъкмо чрез механизмите, издигнали на повърхността един неук, но напорист и достатъчно подходящ за целите на манипулаторите човек, свалянето на Понта трябваше да е водеща новина за всички български средства, претендиращи да информират, а не да слугуват.

Поантата в случая с Понта е, че онази с косата, н.в. Корупцията,стряска сънищата на Шефа. Подчинените му тук знаят това е реагират като Пилат Понтийски, който си измива задните части, за да са готови да бъдат напляскани стерилно от височайшите ръцете на властелина на медиите у нас.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване