11/04/15 15:45
(http://ivo.bg/)

В покор(е)на България десъветизацията е замразена не от смехотворните русофили, а от власта на техните “десни” помощници

В интервю за Дойче веле руският политолог професор Андрей Зубов казва нещо, което трябва да чуят и прочетат всички онези в България, които се опитват да представят темата със съветските паметници като маловажна и второстепенна. Това се отнася преди всичко за десните политици и за онези, които се правят на такива ( иначео от русофилстващите откровени левичари разговор по темата не можем да очакваме).

 

На първо място говорим за гербаджиите, които имитират дясна и прозападна позиция. Същевременно същите замитат в София и навсякъде другаде проблема с огромните монументи под червения килим на забравата и пренебрежението, правейки се на слепи за демонстративната им нагла доминация над българската нация.

 

Като изважда пред скоби най-очевидния белег на несъстоялата се декомунизация на Русия, професорът казва:

 

„ Стига само това, че на всеки ъгъл в Русия има паметници на Ленин. А Ленин не е по-малко ужасен тиранин от Сталин.”

 

Тази реплика е напълно приложима по аналогия за България по отношение на съветското монументално наследство, което стърчи като надзирател с оръжие над поверените му за задържане и морален отстрел покор(е)ни българи.

 

Подчертавам отново: обръщам внимание точно на тази част от интервюто заради най-безнадеждната част от яловата ни битка със съветската символика. Тя не се води толкова с публичното заявените русофили и съветофили, както понякога си мислим.

 

Основната пречка към освобождението ни от съветската верига от паметници е изтъкана от мълчанието и пасивната съпротива на съветофилските съюзници от властта, без които никаква Пета колона не би могла да замрази процеса на десъветизация на България на етапа, на който той е застинал монументално в лицето на недосегаемите ( включително поради балалайката на руското посолство, по която властта играе казачок). Основното оръжие на тази власт срещу десъветизацията на България е мълчаливият й колаборационизъм с постколониалното статукво.

 

Бутафорията на „мероприятията” на откровените путинофили пред МОЧА в София по-скоро предизвиква присмех към (без)полезните изкопаеми, участващи в тях. Но мълчанието на Борисов е скалата, в която се разбива ( като го попива) ехото от вика за освобождение от „освободителите” в България.

 

Цялото интервю с руския политолог можете да прочетете тук: http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=35842313

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване