11/04/15 05:17
(http://rumiborisova.blogspot.com/)

Сватба в Минната дирекция


Архитект и инженерка си казаха „да” в изисканата среда на емблематичната за Перник сграда

За първи път в емблематичната за Перник сграда на Минната дирекция се състоя бракосъчетание. След около месец чакане на разрешение, на 6 септември – Деня на съединението, младата двойка перничани арх. Иво Манов и инж. Нелита Гинина си казаха заветното „да” на необичайно място – сред изискания интериор на строената през 30-те години на миналия век сграда.

Изборът им не беше случаен. Преди време младоженците бяха кумове на свои приятели и с тях си направиха удивителна фото сесия край Подземния минен музей.



Още тогава им се родила идеята, че като им дойде „сляпата неделя”, ще направят този ден незабравим, но пак свързано с пернишката Баба Мина.

Това може е и да е свързано по някакъв начин с родовата памет, защото младоженикът е правнук на първия в България заслужил миньор Боне Митов. Но може и да е свързано и с професията му на архитект, защото, особено за Перник, друга сграда като тази на Дирекцията на мината няма. В това се убедиха и многобройните гости на гражданския ритуал на двамата млади, защото преобладаващата част от тях влязоха в нея за първи път и бяха изумени от красотата на нейната архитектура, интериор, акустика, обогатени със сватбена декорация и самия ритуал.

Иво и Нелита са заедно още от Езиковата гимназия в Перник, където са учили в един клас. Сега той е архитект на реномирана банка у нас, я тя като инженер по транспортна техника работи в представителството у нас на водеща световна автомобилна компания.

Гости на сватбата им бяха главно техни приятели, дошли за специалния ден даже от Варна и Бургас. След гражданския ритуал в Дирекцията Иво и Нелина минаха и под венчило в храма, а венчанието им отслужи младият свещеник о. Людмил Колев. След това празненството продължи в изисканата обстановка на ресторант „Секвоя”, но и там веселбата беше не традиционна, защото за доброто настроение със спектакъл се погрижиха певицата Ива Давидова, Майсторите на танца с международна програма и квартет с огнено шоу, а накрая имаше и пироефекти.

Миньорската традиция в Перник е жива и може да бъде преоткривана от младите, коментираха близките на младоженците, помогнали да се осъществи тази уникална по организацията си сватба.












Публикувана на 11/04/15 05:17 http://rumiborisova.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване