12/26/15 09:54
(http://ivo.bg/)

“Националистите” ни клекнаха по руска заповед пред “по-българина” от тях

Внезапна ли е атаката на руските инструменти срещу Лютви Местан или е част от операция на руските служби в България, които ( за разлика от автора на тези редове) са приели наистина сериозно декларативната подкрепа на лидера на ДПС за натовската ориентация на България като заплаха за руските интереси тук?

 

Понеже компроматната война в България отдавна е престанала да прави впечатление на облъчваната на порции с нея аудитория у нас, мнозина са забравили вероятно един от нейните поредни епизоди тази година. На 7 февруари медиите цитираха бившия председател на комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев да казва, че е получил папка с документи, които нарече компромат на основание на факта, че визират досие на Лютви Местан , но не са оповестени по надлежния ред.

 

Депутат обясни обаче, че отказва да става пощенска кутия и е предал извадките от въпросното досие на прокуратурата. Иначе казано, върнал ги е в институцията, чиято обвързаност с ДПС отдавна е разконспирирана.

 

Въпросът е коя е тази сила, която едновременно да е извън ДПС и да има контрол до тайните от миналото?

 

В публичното пространство се промъкна отговорът на този въпрос, но той отново увисна във вакуума, създаван умишлено вече 15 години в медиите с цел да служи на онези, който го създадоха методично ,за да го използват за манипулациите си без да срещат реална съпротива.

 

 

“Бивши служители на ДС с научни титли са в основата на скандала с пуснатия плик с части от досието на Лютви Местан. Въпросните представители на академичната общност са близки до ДПС и с акцията целят да дискредитират народния представител от ГЕРБ Методи Андреев”, коментира за “Фрог нюз” депутат, пожелал анонимност.

 

Цитатът е от сайта Фрог.нюз, цитиран от ОFFNews на 7 февруари 2015 г. Към него с днешна дата мога да „разшифровам” две неща: че не става дума само за опит да бъде употребен Методи Андреев, но и наистина да бъде дискредитиран Местан, защото съпричастността към акцията на Андреев като доказан преследвач на агентите на ДС би подсилило усещането за автентичност на документите.

 

Второто и по-важно обстоятелство е свързано със споменатите бивши служители на ДС с научни титли и с изтъкването, че тези „представители на академичната общност” са близки до ДПС. Звучеше объркващо за всеки, който ( за разлика от руските служби) не е бил запознат с вътрешното разделение на ДПС.

 

Днес тази „подробност” от вътрешния пейзаж на ДПС е осветена по инициатива на самите руски служби ( които на практика жертваха Доган, като го осветиха, защото му е изтекъл срокът на годност под прикритие). Свързаните с тях титуловани като професори Димитър Иванов-Гестапото и Стоян Денчев още от тогава са задействани да дискредитират Местан с любимото оръжие на ДС: прегръдката на „приятелското омърсяване”, на „приятелския огън”, който отстрелва „предатели”.

 

Кулминацията на тяхната дейност идва след речта на Местан в Народното събрание за правото на една натовска държава да защитава небето си след свалянето на руския изтребител на 24 ноември. Тя вбесява Русия, която решава да продължи започнатото през февруари с посредничеството на същите двама „професори”. Те са привикани в руското посолство и след това посещават Доган на инструктаж , чиято кулминация е речта му от 17 декември в Бояна, обявена от други руски агенти за влияние в България само часове след нейното официализиране като „ най-великата реч на годината”.

 

Самият Доган бе моментално повишен в ранг на „повече българин от българите”, но това за първи път не възбуди обичайните местни кресльовци, известни със своята театрална докачливост по темата. Защо си подвиха опашката? Ами по същата причина, по която комунистите не защитиха своя Тодор Живков. Защото знаеха, че заповедта за неговото сваляне от пиедестала, на който са се кланяли буквално часове по-рано, идва от Москва, която командва както комунистите тогава, така и техните последователи днес сред т.н. български националисти. За тях Доган се превърна за една нощ в „по-българин от българите” . И щом Кремъл смята така, „националистите” ни на мига се примираха, че са вече по-малко българи от Българина Доган.

 

Ето така руската операция постигна най-съществения си резултат пред очите на мислещите българи – унизи онези тук, които се перчеха до вчера като „националисти”. Да им е за урок и да се готвят да се появят следващият път с портрети на Путин и Ердоган, ако двамата побратими по манталитет решат да плюят пак на разногласията си и да се прегърнат в името на някакви техни общи интереси.

 

На комунистите няма да им е за първи път. Правили са го при побратимяването на Сталин и Хитлер, както и с обратен знак при раздялата на Тито и Димитров по заповед на Сталин. Но на другарите „националисти” им е прощъпулник на руското хоро, на което са се хванали. Особено любопитно ще бъде да им видим казачока, когато самият Путин бъде прогонен от поста си и носачите на неговите портрети в центъра на София ще започнат да ги тъпчат по волята на новия им господар в Кремъл.

 

 

 

Апелирам още веднъж към телевизиите да си пазят кадрите с портретите на Путин, разхождани от местни „националисти”. Ще бъде голямо „шоу” (нали за това се борят телевизиите, може и Пеевски , ако е оцелял междувременно сред останалите акули, да им възложи повече реклами с отчисленията от проектите , които фирмите му са получили на тепсия досега).

 

Интересна беше 2015-та, но 2016-та се очертава направо като шедьовър на тази кремълската драматургия, пълна с драматични прераждания на руските слуги в България.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване