01/12/16 15:20
(http://ivo.bg/)

“Къде се намираш, бе”, като в НеРеБе

Премиерът Борисов потвърди днес за сетен път няколко неща, характерни за днешния руски начин на управление в България:

 

Че политиката управлява икономиката, включително частния бизнес, а не обратното

 

Че това управление се осъществява еднолично от него, както в Русия от Путин

 

Че единственият начин да не бъдеш компрометиран и публично унизен лично от властелина на държавата, дори и да си голям милионер, е да му бъдеш безпрекословно верен

 

 

Всичко това произтича от отмъстителния коментар на премиера Борисов по повод дързостта на един от най-приближените му български олигарси, поискал оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова в случай, че не бъде разкрито убийството на друг бизнесмен. Срещу това искане на Кирил Домусчиев, направено от името на организацията на работодателите в България ( КРИБ), Борисов изригна с нещо, като „ ти къде се намираш, бе”, напомняйки на бизнесмена, че му е искал милиони за стадиона в Разград. Как къде- в продължението на НеРеБе ( когато „къде се намираш, бе” беше характерно изригване на правоимащите срещу безправните роби в НРБ).

 

Борисов щедро даде исканите милиони от джоба на държавата и резна поредната лентичка на стадиона в Разград на 15 май миналата година. Но днес, когато заинтересованият от онази инвестиция собственик на местния клуб „Лудогорец” си позволи отклонение от благодарността за щедростта му, Борисов изведнъж извади онова субсидиране като упрек към провинилия се пред него бизнесмен, призовавайки го да си спомни как му се е молил за пари.

 

Борисов е верен на навика си да се снишава в момент на буря или просто да игнорира упреците, каквито имаше за изсипаните пари в проекта на близкия до него олигарх. Но същевременно той обича да вади от услужливата си памет някоя подробност и да я употребява за свои цели по-късно без обяснения, защо не е реагирал тогава, когато е трябвало. Например на Костов припомни, че му е носил букет с цветя в болницата, за да го унизи в момент, когато беше критикуван от него. Напоследък взе да си спомня дори кога му се бил карал Путин, но само защото по този начин се опитва да отрече руската намеса в големия скандал с развира в ДПС, в който взе страна на руската бухалка Доган.

 

Този филм, в който от всички се очаква да целунат ръката на големия бос, но да знаят, че подлежат на удар през зъбите от нея при най-малко неподчинение, сме го гледали. Казва се „Кръстника”.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване