02/23/16 20:24
(http://ivo.bg/)

Снимка с куршум (по)вдига шум и някои въпроси

Властите изпаднаха в обяснителен режим по отношение на заплахата, която премиерът Борисов бил получил за живота си. Моя скромна милост не съм се и съмнявал, че може да е имало такава ужасяваща заплаха.

 

Иронизирах я не за друго, а заради шумът около нея. Ето това е необяснимото. Влизането на властта в обяснителен режим около причината да разгласяват случая е всъщност темата ( на този текст и причината за въпросите, които мнозина задават).

 

Моят живот, то се знае, не струва, колкото този на премиера. Поради което не е новина, че бивам заплашван от години в писмена форма. МВР дори установи трима ( от общо четирима) конкретни извършители, заплашили ме едновременно от различни адреси в един и същи ден на 15 февруари 2015 г. . Четвъртият се крие в Англия, откъдето ми предложи да ме отрови ( с полоний, подобно на отровения от агентите на Путин беглец от Русия Литвиненко).

 

Заплахите (взимам само един от много отделни случаи, които обаче предизвикаха реакцията на МВР), започнаха само в онзи конкретен ден ( и продължават и до днес) с това:

 

galia_1109@yahoo.com
98.220.230.81

Ей мръсна соросоидна подлого, защо се опитваш да създаваш размирици! … Такива национални предатели като теб трябва да ги бесят по площадите! …

Posted by Галина | февруари 15, 2015, 06:49 | edit

 

На екрана на БТВ показаха на 18 февруари 2015 г. цялата еднодневна колекция от заплахи за живота ми, предизвикала още същата вечер покана от МВР да подам сигнал като основание за проверка на случая.

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

 

 

Изпреварвайки повествованието в текста, същата гадина Галина (викана за справка , т.е. известна на МВР) , окуражена от съучастието на прокуратурата в нейното оневиняване, отново се появи наскоро в блога ми с рецидивистки пожелания ( макар да е била предупредена да не но го прави).

 

Друг перверзник изрази правото си на мнение , че петте ми деца трябва да бъдат изнасилени пред очите ми.

 

pak sym az
relaksivorusnaciteidvat@abv.bg
85.118.69.49

Изпратен на 09.05.2015 в 14:55

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

жалк акартинка си ..дано някой изнасили и убие всичките ти деца пред тебе че да видиш тогава как е

 

 

Пак казвам- наясно съм, че в една държава, управлявана еднолично, заплахата от неизвестен извършител срещу личността на управляващия е нещо много по – важно от идентифицирана заплаха от страна на известни автори на заплахи срещу живота на някакъв си журналист. Особено, когато журналистът е заплашван с убийство по ясни политически мотиви, които водят към русофилските кръгове, изповядващи култа към една чужда държава, водеща хибридна война срещу България.

 

Обръщам внимание върху съвпаденията и разликите.

 

Заплашват ме ИЗВЕСТНИ ( на МВР) извършители.

 

Премиерът го заплашва неизвестен извършител.

 

Заплашват ме по известен повод – конкретна публикация, вбесяваща русофили.

 

Премиерът е заплашен неизвестно защо ( и от кого).

 

В помощ на раздаващите кривосъдие в България прилагам ( с мой коментар) няколко цитата от постановлението на Софийската районна прокуратура за отказ от образуване на досъдебно производство от 25.05.2015 г., подписано от прокурор Ч. Железчев по пр. рег. № 119380/15 г. по описа на ГД „НП” пр. преписка № 11586/15 по описа на СРП. ( запазвам правописа по – нататък– бел. авт.):

 

„Съгласно конституционния текст всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или друг начин”.

 

КОМЕНТАР на ivo.bg: в случая със снимката с куршума няма място за шум, защото изпращачът, както излиза по аналогия, е упражнил конституционното си право на мнение чрез изображение.

 

„В настоящия случай визираните от тъжителя коментари, за които същият твърди, че са заплашителни спрямо него и тезите, които изнасял в публичното пространство, не са адресирани до никого, а са израз на несъгласие с въпросните тези, критика и проявление на правото гражданите свободно да изразяват мнението си, било то и различно или противоположно на нечие чуждо мнение”.

 

КОМЕНТАР на ivo.bg: Тъжителят „твърди, че са заплашителни”? Не, никак на са!

Казах ли ви, че един журналист е никой („никого”) в България, макар да е ясно, че тъкмо той е заплашен в личния му блог? Друго си е да си Бойко Борисов и да (не) си заплашен от безадресна снимка в крепостта на властта, охранявана от цяла армия. Снимката с куршума вдига шум въпреки факта, че неизвестен гражданин е упражнил анонимно правото си на гражданин свободно да изрази мнението си, без дори да се е подписал (електронно) под него, както в случая с подписаните заплахи срещу един журналист.

 

„Изразяването на мнение, в конкретния случай – коментар, било то и с негативен за тъжителя характер или поддържащ противоположна теза, не може да бъде тълкувано като извършено като извършено престъпление по смисъла на чл. 162 от НК. Намирам, че в настоящия случай изразените мнения са проява на конституционната свобода на мнение, изразяване или политически убеждения”.

 

 

КОМЕНТАР: Извършителите, изразили желанието си да бъда обесен, отровен и т.н,., което е привлякло вниманието на МВР (защото бях поканен да внеса сигнал, инициативата не беше моя), са били установени по техните електронни адреси, но оневинени от прокуратурата. В случая с премиера няма подател, няма и мотивация за снимката с куршума.

 

Ще бъде ли приложен същият оневиняващ член или, поради безкрайно по-голямата важност на тъжителя Борисов, все пак ще му се стъжни на изпращача на заплахата ( макар, за разлика от случая с моя милост, той най-вероятно да остане неизвестен извършител, заявил „конституционното си свобода на мнение”)?

 

 

Толкоз по повода шума за снимката- снимка с шум ( и още нещо, което не е за разправяне).

 

https://www.24chasa.bg/Article/5318974

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване