03/03/16 09:19
(http://ivo.bg/)

Време е за референдум с един риторичен въпрос: ИСКАТЕ ЛИ 6 СЕПТЕМВРИ ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ПРАЗНИК

Все повече българи разбират, че 3 март е чисто руски празник, натрапен на българите от Петата колона на СССР, преформатирана в руска във Великото народно събрание през 1990 г. Колкото и много отделен човек да пише и говори по този въпрос, важно е в разясняването на неоспоримия от фактологическа гледна факт да се включват различни автори и дори цели медии.

 

Днес това е направил вестник „Дневник”. http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/03/03/2715954_sedem_mita_za_osvobojdenieto/?ref=yellow_fp

 

С разнообразяването на източниците на съпротивата срещу националното ни обезличаване и подчиняване на руските имперски цели, чийто инструмент е символиката на 3 март, нараства и вероятността от общонационален разговор за необходимостта да се освободим от митологията за „освобождението” като руско благоволение.

 

Отделно на ръка, че благородството задължава, а не служи за закрепостяване- ако приемем изобщо внушението, че именно благородни мотиви са задвижили руските войски в похода им към Проливите в края на 19 век след 9 подобни войни през предишните векове, когато не е ставало дума за никакво „освобождение” дори на православни и славяни, още по-малко пък на българи, чието съществуване руската империя съзнателно е пренебрегвало.

 

Ако 3 март е зачеването по чужда воля на българската свобода, то раждането на тази свобода се случва чрез волеизявлението на българите чрез мирната революция от 6 септември 1885 г. На този ден българите извършват съединението на България въпреки съпротивата на тогавашните велики сили, Османската империя и най-вече на Русия, която се е разпореждала господарски с българското население.

 

6 септември е празникът на българското освобождение.

Днешният 3 март е празник на руското пропагандно тържество над каузата на българските патриоти, намерили сили в края на 19 век да отхвърлят господството на две империи и да заслужат уважението на всички останали народи в Европа, благодарение на което делото на 6 септември успява с европейска подкрепа и симпатия към заплашения от повторна руска окупация, възникващ от пепелта на вековете български народ.

 

 

Иначе казано, 6 септември е българският европейски национален празник, на което българите се освобождават с европейска помощ и от руското господство. Днешна европейска България е поставена отново на изпитание под ударите на руската хибридна война и едва ли щеше да удържи на руския натиск без европейска подкрепа. Вчера полски дипломати ни я демонстрираха с рецитация на бунтовни български стихове пред български институции и паметници, изключвайки от този необичаен дипломатически демарш руската символика, свързана с 3 март.

 

 

Утре, да се надяваме и други наши приятели ще ни подадат ръка на излизане от блатото на руската зависимост. Но първата стъпка към такава подкрепа трябва да е наша. Днешният 3 март е вече по-различен от всякого досега поради растящото осъзнаване на неговата руска пропагандна същност.

 

 

Никой няма да ни подари свободата, освобождението от лъжата, без да поискаме това сами.

 

Предлагам да поискаме референдум с един кратък и ясен въпрос: ИСКАТЕ ЛИ 6 СЕПТЕМВРИ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК?

Въпросът е риторичен,  защото това е празник на Съединението, антипод на празниците на разединението 3 март и 9 септември, които ни бяха натрапени отвън. Очевидно е , че трябва достатъчно категорично да покажем, че 3 март ни разделя, че ни има. Защото единствената съпротива срещу 6 септември като национален празник ще дойде от русофилите, които ще атакуват от позицията на “какво налага да си сменяме хубавия празник”. Налага разединението, което ни налага. На него се противопоставя Съединението.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване