03/08/16 10:55
(http://ivo.bg/)

Бойко между двуглавия змей и двуглавия орел

Не ми хрумва друго предположение защо премиерът Борисов се е съгласил да му бъдат задавани неудобни въпроси, освен едно: той е убеден, че може да надприказва, да „победи” всеки враг с микрофон и е решил да го докаже. Обаче доказва всъщност, че живее в някакъв свой паралелен свят ако смята, че някой му вярва извън кръга на верващите в огледалато, който виждат себе си в него.

 

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/08/2718759_premierut_vze_strana_-_prokuraturata_e_nezavisima_dsb/

 

 

Борисов за първи път толкова открито напуска мимикрията своя неутралитет по темата за всевластието на главния прокурор. Та нали той си го избра, както му каза в оня запис Кокинов! http://www.mediapool.bg/kokinov-kam-borisov-za-tsatsarov-ne-mi-se-podsmihvai-ti-si-go-izbira-news205766.html

 

Ако с подкрепата си за гнилата ябълка на раздора в правосъдната система Борисов не изненадва никого, то превръщането на ДСБ в основен враг, определено е сигнал за бедствие в каютата на капитана на Титаник. Да кажеш, че тази пренебрежимо малка по своята електорална тежест спрямо ГЕРБ партия е „двуглавия змей”, който кадрувал в съдебната система, е вероятно нещо повече от параноя.

Досега Борисов винаги е отговарял на предизвикателствата, отправени от ДСБ, а и от други давидовци, въоръжени с прашки срещу него, че им куца математиката. Не могат да го свалят, защото е твърде голям и могъщ победител, зад когото стои многобройната му армия от избиратели.

 

Какво обаче се случва, за да осъзнае и артикулира важността на една малка, но качествена по своя състав заплаха, разчитаща на голям интелектуален потенциал?

 

Явно Борисов е в отчаяние, че е загубил своето „обаяние” върху политически субект, който му се изплъзва от прегръдката и отказва да бъде прелъстен обратно в харема му с приказки за доскорошна близост. Това за нашия премиер е непоносимо. Подобно на разярен рогоносец той привижда в обекта на несподелената си насилническа любов най-злия си враг.

 

Дали преувеличава? Чистосърдечно си признавам, че не знам. Не си представям, че може да извлече полза от подобна хипербола. В такъв случай не ми остава друго, освен да се доверя на преценката му поради презумпцията, че разполага с някакви данни за ДСБ като голяма заплаха.

 

На 27 февруари Борисов загадъчно обеща да му се случат лоши неща много скоро. До 20 дни щели за него да се появяват страховити компромати. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2016-02-28&article=246286

 

Остават десетина дни до развръзката на пророчеството му. Предстои да видим дали ще го погне ”двуглавият змей”, който е осъден на успех в създаването на алтернатива в дясно само при едно условие: ако се опълчи на московския двуглав орел, носител на корупционната зараза. Българите, които искат това да се случи, са мнозинство, но нямат свое политическо представителство. Който се осмели да предложи такава база за обединение, ще пенсионира абонирания за властта сегашен страхлив премиер на България.

 

При комунизма отстраняването на важен партийно-държавен функционер се обясняваше на човекоединиците в държавата с „преминаване на друга длъжност” или като изпращане на „заслужен отдих”. Днес нещо подобно може да се случи на Борисов чрез преминаване на заслужен отдих в отсрещната сграда. Освен ако предизвестените от самия него компромати не се окажат факти, доказуеми дори пред българския съд.

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване