03/11/16 10:10
(http://ivo.bg/)

Купуването на гласоподаватели чрез глобяване на негласувалите е престъпление ( срещу елементарната логика)

Дребна случка с ругатня на „демокрация” ми напомни тези дни за озлобяването на доста нашенци към живота, с който не могат да се справят, обвинявайки за това демокрацията.

 

Две коли бяха на косъм от сблъсък на централно софийски кръстовище. За гърба ми долетя злобната реплика : ” още малко, още малко… това е демокрацията”. Много му се искаше да минувача да се бяха ударили наистина, за да пострадат и да прозрат колко лошо нещо е демокрацията, през която се навъдиха толкова автомобили.

 

И друг път се писал, че съм израснал на софийски булевард, на който редовно ставаха катастрофи, но никога, колкото и тежки да бяха, те не попаднаха в новините. Защото в НРБ „нямаше” престъпност, катастрофи и страдания. Докато при демокрацията…

 

А сега затегнете коланите, защото завивам остро.

 

Предлаганите в момента промени в закона, според които при негласуване да се налагат глоби, ще постигнат със сигурност един ефект: псувни по адрес на демокрацията, а не лично срещу вносителите ( чието чудесно намерение е явно да принуди българите да станат демократи).

 

С други думи- имаме класически случай на замеряне на проблема с бумеранг.

 

Освен това българинът е доказал, че е способен на подвизи , когато прави нещо на инат. „Човек че наемем и пак че те таковам”, рекъл Вуте на Пена, след като тя му се присмяла, че не го бива да осъществи сексуалната си закана.Така че сме на път да извадим повече и от досега „вековната злоба на роба”, вместо да изпишем веждите на демокрацията.

 

Още по темата: http://viewpoint.actualno.com/globa-ako-ne-glasuvash-njakoi-hora-naistina-proizlizat-ot-majmunite-news_528104.html

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване