03/14/16 20:19
(http://ivo.bg/)

Путин бяга от Сирия, да си ходи и от България!

Разпадането на СССР започна след края на авантюрата на Кремъл в Афганистан. Историята се повтаря.

 

Путин се изтегля от Сирия – изненадващо, според БиБиСи. http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35807689

 

Защо ли не съм изненадан?

 

Съветският съюз си призна поражението в Афганистан след 10 години война, мотивирана от имперски нагон за демонстрация на величие на международната сцена. На Путин му стигнаха силите за нещо подобно само за 6 месеца.

 

Пита се в условието на това уравнение: колко му остава на Путин да разиграва руснаците и света ( след сирийското му поражение), ако за сравнение се вземе афганистанският прецедент и резултатът от него?

 

(Изненадващо) питам кога Путин ще изтегли и подкрепата си за хибридната война срещу България.

 

Ще изтегли ли например ли Борисов кандидатурата на Путин Ирина Бокова за шеф на ООН, наложена под българско прикритие?

 

Депутатът Методи Андреев задава въпрос защо външното ни министерство е номинирало Ирина Бокова за шеф на ООН, но пита на грешен адрес. Отговорът е ясен и на „жени-ГЕРБ”: защото така е наредил премиерът, който примира от страх пред Путин.

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/69100-metodi-andreev-pyta-vanshno-prouchihte-li-kritikite-kam-bokova-predi-da-ya-nominirate-za-shef-na-oon.html

В перченето на Путин настъпва обратно броене. Кога това ще доведе до необратимо роене на Петата колона на Кремъл в България?

Сидеров вече беше изоставен да вее руското знаме, ако все още желае, за домашна употреба. Руското смокиново листо не му помага вече.  Осъдиха го като хулиган, за какъвто най-смирено се признава.

Русия май пак ще ни освобождава, този път от собствената си пета колона ( без да иска, а поради немощ).

Часове след избухването на водещата световна новинарска бомба остриетата на путинофилската пропаганда у нас мълчат в ступор.

Месеци наред ретранслаторите на руската хибридна война напояваха мрежата с възторжени заглавия със суперлативи за руската военна ефективност, препредавайки хиперболите на кремълската пропаганда за руските невероятни, невиждани успехи в Сирия. Любителите на „бомбите” , претендиращи за светкавичност, ексклузивност и прочее изключителност в жълтия спектър на виртуалната пропаганда внезапно и точно тази вечер загубиха дар слово.

Ето как изглежда например новинарското лице на т.н. агенция ПИК в 22 часа на 14 март, т.е. часове, след като български и световни медии отдавна са съобщили наистина сензационната новина ( кланета по дискотеки, проблеми на певици, арести на бандити- това са темите, “по-важни” от новината за бягството на Путин от Сирия): http://pik.bg/

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване