06/19/16 07:45
(http://ivo.bg/)

Руски цирк с мечка на мотор на кремълски синджир

По какво ще познаете, че пратениците на руския шовинизъм, които се заканват да ни се демонстрират като част от шоуто на великоруската моторизирана комплексарщина в Европа, наистина са руснаци?

 

По нищо, освен по знамената и надписите.

 

Символиката на рокерите, горди с предизвикването на статуквото в свободния свят, няма нищо общо с Русия и традицията на църквата и антисемитските погроми на черносотниците  като част от статуквото на шовинистичната пропагандна на държавата.

 

В този смисъл „православните рокери” са нонсенс – свободни затворници.

 

„Славянските” им излияния пък се давят в презрението на „братята” им в страни като Чехия, Словакия, Полша ( държава- лилипут, в сравнение с Русия, която за по-малко от две десетилетия връщане към европейския си път след десетилетия съветска окупация постигна вече една трета от руския брутен вътрешен продукт), Украйна и Хърватия, в които огромното мнозинство от хората не искат да имат нищо общо с руснаците на племенна основа.

 

Рокерите в свободния свят пледират за още повече свобода, отколкото им се полага по закон. В името на тази „американска мания” се опълчват на държавата, рискувайки да загубят свободата си зад решетките. Докато руските имитатори се изживяват като самия закон в позволената им роля на инструмент на държавната пропаганда в к\а\омпанията на олицетворяващия самодържието цар Путин. http://www.politika.bg/article?id=40230

 

Жалки по своята същност (  макар потенциалът на руския нацизъм да не е за подценяване) са и руските нацисти. Преливат от национална гордост. Кичат се с названието на държавната си. Декларират „аз съм руснак” по стадионите на Европа, но като си свалят камуфлажа ( за да видят всички как са напомпани във фитнеса), отдолу им лъсва пречупеният кръст, символ на разгромените нацисти, победата над които днес е превърната в основен, ако не и единствен , източник на руската национална гордост.

 

Кой е “по-сбъркан”- хората със “сбъркана  сексуалност”, ненавиждани от руските нацисти или самите руски нацисти, припадащи от радост при споменаването на победата на бащите им над нацистите?

 

Какво им е руското на тези руснаци, имитиращи маймунски най-лошото от Запада ( например агресивния дух на моторизираната глутница рокери)?

 

Защо, след като изпадат в транс от руска самовлюбеност в претенцията си за някакво превъзходство по национален признак, не яхат руски тройки с шейни. Биха могли с тях да ни дойдат на гости през зимата, че да се повеселим на вида им. Наметнати с кожи ( необработени, а не с кожени рокерски якета с капси), нахлупили ушанки, нахлузили валенки и ватенки. Ето това би било разбираемо, видимо от пръв поглед демонстриране на привързаността към руската традиция. Вместо това обаче руската глутница имитира едно към едно онези, които демонстративно мрази в синхрон с дадения от най-високо тон.

 

Само в едно руските рокери не подражават на западните: в рискуването на собствената си свобода, защото не са против, а са част от държавата: нещо като група циркови артисти, която обикаля на тур за овации арените на съседните нации, имитирайки пошло репертоара на омразния им прототип в ролята на опитомени мечки на кремълски синджир.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване