06/22/16 20:54
(http://ivo.bg/)

Покойният СССР се гаври посмъртно с нас чрез нови монументални подигравки в България

http://www.bta.bg/bg/video/show/id/0_b561wntg

В държавата на Борисов и в града на неговата Фандъкова не само няма българско противопоставяне на съветската колониална монументална пропаганда- напротив, тук тя се възпроизвежда нагло.http://clubz.bg/41278-nova_bratska_mogila_na_syvetski_vojnici_v_sofiq_kak_sa_zaginali

 

От Москва ни се подиграват за хибридното състояние да имаме за началник на държавата „атлантик” , който крепи на плещите си руската пета колона.

 

Глух за призивите да бъде преместена в музея монументалната лъжа за „освобождението” на България от нейните съветски окупатори, премиерът Борисов комбинира крещящата си загриженост за Русия ( да не я заболи, ако си позволим да прошепнем нещо военноморско в отговор на имперските й заплахи) с гостоприемно мълчание по повод поредната съветска провокация на българска територия.

 

От снимките, поместени в сайта на руското посолство, се вижда, че става дума за починали през октомври 1944 г., погребани на българска територия дълго след нахлуването на Червената армия.

 

И без разяснения е ясно, че те не са жертви на война, водена тук. Но пък, по думите на руски дипломат, имало загинали от катастрофа. Каквито жертви, уви, имаме стотици всяка година по пътищата на България, но никому не би хрумнало да им построи „братска могила”- особено поради факта, че мнозина загиват след употреба на алкохол и като нарушители на закона за движение по пътищата.

 

За руските господари на туземните слуги не е важно да уточняват обстоятелствата, при която са загинали  съветските окупатори. За нашите окупатори и техните прислужници тук е достатъчно, че загиналите са носили червеноармейски униформи. С това ни заявяват чувството си за колониално превъзходство по техните си имперски мерки. От нас се иска да се преклоним пред факта, че покойниците за завършили земния си път в българската земя- а дали са убивали, изнасилвали или са били убити от своите, не ни обясняват. Защото поробителят не дава отчет на поробения.

 

В автомобилната катастрофа, ако не е причинена от военни действия, няма нищо героично като повод за преклонение към нейните жертви. А че военни действия не е имало, знаем не само ние. Това признава ( най-после, май за първи път ) дори служителят от руското посолство, цитиран в посочения по-горе линк.

 

Понеже нахалството на Москва и нейните местни слуги е голямо, ще си позволя метафората: държат се с нас като ( алфа) куче, което ни препикава по навик, маркирайки територия в държавата на кучкаря Борисов, който си общува с Путин чрез символиката на кучешкия подарък.

 

Кучешката преданост пред господаря е качество, ценно за стопаните на кучета. В този смисъл Борисов е все по-ценен за Кремъл.

 

Препикават ни пред и чрез МОЧА в центъра на столицата, а вече и в крайните квартали. Дано повечко българи прозрат, че това се дължи на кучкаря от Банкя.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване