06/29/16 20:44
(http://ivo.bg/)

Как бай Бойко каза “бай” на своя френд Дейвид

Нашият специален пратеник в Брюксел Бойко Борисов, толерантен към великобританците”, е отвърнал днес на въпроси на журналисти, включително във връзка с историческия факт, че е бил сред последните, които са си говорили с напускащия ЕС негов приятел Дейвид.

Загрижен за великобританците, за други народи и лично за Дейвид, нашият Борисов, казва между другото великодушно от името на целокупния Европейския съюз на оставащите ( за да не кажа на оставачите ):

„Иначе ние за пореден път показахме, че сме изключително толерантни и към Дейвид и към избора на великобританците, макар че всички знаеме, че и в другите страни народите също очакват не само за британците да се грижиме, а и за самите тях”

От бТВ го питат: Вчера Вие бяхте точно до него (Камерън – б.р.) и си разменихте няколко реплики. Какво си казахте? Вие му казахте нещо, всички Ви видяха…

Борисов: Казах му, пък и той ми каза: Надявам се да останем приятели и той вече като депутат да съумее да защити Европейския съюз както го правеше през кампанията,  но с повече аргументи, защото вие видяхте, дори теми, които изобщо не касаят съюза, бяха използвани в пропагандната машина, която работеше във Великобритания, включително и здравеопазване, включително и неща, които нямат общо с Европейския съюз. ( Клуб Z )

 

Превеждам по същество основното от посланието му на великобритански за любознателните великобританци, владеещи борисовица (по аналогия с кирилицата):

 

„ Конграчулейшънс… Френдс дифенс ЕС, йес…Пропаганда машин но аргументс касают нашего союза…”

 

Ето така бай Борисов каза „бай, бай „ на своя френд Дейвид, с когото така добре се разбираше от половин дума, а понякога с дума и половина.

Ето паметен кадър  от декември 2015 г. , когато балканският Голиат разходи прощално британския Давид край телената ограда на своята европейска охранителна гордост. Дейвид вече е отвъд оградата, а Бойко толерантно го покровителства, барабар с великобританците.

Снимка: Правителствен пресцентър

Снимка: Правителствен пресцентър
Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване