07/07/16 06:24
(http://ivo.bg/)

Борисов отново се призна пред Путин за страхливец

Обоснованото предположение, че Борисов е пуснал моторизираната глутница на Путин в България от страх, беше потвърдено от самия него. Направил го нарочно, за да не станели още по-черни отношенията ни с Русия, оправда се той в парламента.

Както се вижда, охранителят на България и Европа от жените и децата, бягащи от война, няма мъжеството да прояви същата твърдост срещу по-силния от него. Само че за удобство на гузната съвест на властта тук мигрантите са наричани вкупом терористи, докато истинските терористи, които изправиха българи срещу българи, минават просто за миролюбиви мотористи.

Няма изненада в “новината”, че провокаторите на Кремъл са допуснати нарочно, а не просто от някакви съображения за “свобода на придвижване” или прочее принципи. И въпреки това е унизително да знаем, че начело на държавата стои страхливец, способен да рита падналите, но не и да се изправи срещу заплаха, която преценява за опасна за себе си.

Същевременно Борисов, подобно на своя мнистър Томислав Дончев в “Панорама” по БНТ миналата седмица, също “забеляза” след свършения факт, че проблемите с руската глутница са български. В смисъл, че “момчетата си карат моторите” както благо се изрази Дончев, а българите се бият. Към това “откритие” за постигнатата цел на провокацията Борисов добави загриженост в изявлението си в парлмента, че посрещачите на глутницата създавали проблем.

Какъв напредък само! По указание на властта през цялото време на моторизираната реклама на Кремъл от страна на нощните айдуци т.н. български медии непрекъснато приравняваха жертвите на побоя от страна на руските слуги в Бургас към биячите им. Имало биещите се, а не биещи, подготвени за това със съответните атрибути, тръбяха т.н. медии. А в София, където се сдърпаха двама ( изглеждаше като постановка, за да се даде повод за да се говори за масово сбиване на равнопоставени в глупостта си хулигани), на фона на стотици мирно протестиращи срещу Путин граждани, обобщението на същите рупори на лъжата беше, че и в столицата русофили и русофоби си изяснавали отношението с юмруци.

Като участник в демонстрацията се почувствах публично заклеймен и като някакъв “екстремист” от страна на лъжци, инструктирани да се подиграват на гражданския протест и да го представят като сборище на банда побойници на фона на хрисимите тревопасни с моторите, посрещани от децата, подлъгани да ги гощават с хляб и сол.

Почти седмица след тези началото на тези очаквани събития БНТ се осмели да покаже интервю, неизлъчено досега, макар и взето преди няколко години ( защо ли са го крили досега?), в което вождът на глутницата с прякора Хирурга е показан в цялата му отразена кремълска светлина на фона на съветски знамена.

Телевизионната публицистика в т.н. “големи телевизи” бе отстрамена единствено от шоуто “Господари на ефира”, в което в прав текст провокацията на Москва беше наречена провокация.

Както се видя от признанието на Борисов за страхливостта му, у нас медиите наистина са производна на властта.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване