07/18/16 18:18
(http://ivo.bg/)

Престъпната следа на руската комплексарщина сочи към Сочи

 

http://adage.com/images/bin/image/economist_new_yorker_putin.png

 

Всичко сочи към престъпната практика от времето на прогандното шоу на Путин в Сочи, чрез която в навечерието на агресията срещу Украйна през пролетта на 2014 г. Русия се опита да избие комплексите си на непризната велика сила чрез фалшифицирани “упехи” в спорта под контрола на държавата и нейните “органи” ( така в СССР и в нейните колонии се наричаха за краткост “органите на сигурността”).

Русия имала държавна програма за допинг

18/07/2016
Русия е имала ръководена от държавата програма за допинг по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, съобщава нов доклад.

Разследването, наредено от Световната антидопингова агенция, показва, че руското министерство на спорта е “управлявало, ръководело и контролирало” подмяната на проби от урина, давани от състезателите.

Комисията е проверила обвиненията, отправени от бившия ръководител на руската национална антидопингова агенция.

Григорий Родченков твърдеше, че преди игрите в Сочи е бил даван допинг на десетки състезатели.

Комисията, която беше ръководена от канадския професор по право и спортен адвокат д-р Ричард Макларън, съобщи, че има неоспорими доказателства на твърденията.

Родченков също така твърди, че той е получавал помощ от руските специални служби.

Според него те са открили начин за отваряне и запечатване на ампулите, използвани за съхраняване на пробите с урина, които са били подменяни с “чисти”.

За да докаже обвиненията, Макларен изпраща определено количество от ампули с проби от “защитени руски атлети” в Сочи 2014, пазени в лаборатория в Лозана, в Лондон, за да се види дали те са надраскани около гърлото, което означава, че са били отваряни.

Макларен казва, че “100% от ампулите са били надраскани”, но добавя, че “това е невидимо за човек, който няма необходимата техника и обучение”.

Критичният доклад ще предизвика нови искания за пълна забрана на Русия да участва в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август.

Комисията беше създадена, за да провери твърденията на Родченков, че десетки спортисти са получили допинг, като сред тях има и 15 медалисти от Сочи.

Той твърди, че това е резултат от сложен и добре организиран заговор на руското правителство, което е използвало факта, че страната е домакин на игрите, за да злоупотреби с пробите за допинг.

Родченков сега се укрива в САЩ. Той твърди също така, че руските атлети са получавали допинг и преди Олимпиадата в Лондон през 2012 година, Световните игри по лека атлетика в Москва през 2013 г. и Световното първенство по плуване в Казан.( kafene.net)

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване