07/20/16 08:36
(http://ivo.bg/)

Живков се опитваше да подкупва западни авторитети с народна пара, а Бокова днес- с международна

Публикацията за Ирина Бокова в американска медия, препечатана във Faktor.bg, е сбито обобщение на ( почти) всичко, заради което един българин би трябвало да не иска да бъде представян от такава дискредитираща България личност.

В този смисъл статията е полезна най-вече за онези, които изтъкват “великия” аргумент, че Бокова трябвало да бъде подкрепена от българите просто защото е българка. Тъкмо напротив!

Кой от фактите, припомнени в статията, не отговаря на истината? Всичко написано е вярно, но въпреки това от нас искат да се радваме, че тя била българка и била много известна, вместо да кажем , че е жалко да имаме такава сънародничка, обслужваща интереса на Путин и неговата пета колона у нас.

А най-позорното в конкретния случай е, че Бокова действа по стара комунистическа традиция чрез подмазване за постигане на целта, която да опрадва средствата по пътя към нея. Средствата не са от джоба й. По същия начин режимът в НРБ даваше мило и драго да прикотка някой западен авторитет, който да се продаде срещу дрънкулка , ласкателство, софра и прочее подобни номера за легитимиране на “социалистическа България” в очите на българите и ако може- пред наивната част от света.

Тодор Живков плащаше тези подкупи с народна пара, с която се разпореждаше като всеки диктатор. Бокова творчески доразвива диктаторската традиция с международна пара, ползвайки бюджета на ЮНЕСКО за личната си кампания.

The New American: Обама отказва награда от Бокова
Става дума за решението на Бокова и подчиненото и ръководство на ЮНЕСКО да присъди на американския президент Барак Обама изключително оспорваната и противоречива награда за мир на името на африканския диктатор Феликс Уфуе Боани
За поредния скандал свързан с директора на ЮНЕСКО и кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова пише http://www.thenewamerican.com/
Става дума за решението на Бокова и подчиненото и ръководство на ЮНЕСКО да присъди на американския президент Барак Обама изключително оспорваната и противоречива „награда за мир“ на името на африканския диктатор Феликс Уфуе Боани. Обама, разбираемо, до момента не е приел наградата, а вътрешни източници твърдят, че това е поредният пример за корупция в разтърсваното от скандали ЮНЕСКО.
Смята се, че това е и поредната стъпка в задкулисните действия на Бокова да получи подкрепата на Белия дом за поста генерален секретар на ООН.
Това не е първият път, в който Бокова, известна българска комунистка, въвлечена в многобройни корупционни скандали, злоупотреби със служебно положение, се опитва да спечели благоволението на лицата, вземащи решението в Съвета за сигурност на ООН.
Преди няколко години Бокова предложи същата дискредитирана „награда за мир“ да бъде връчена на френския президент социалист Франсоа Оланд за бомбардировките на Мали.
През 2014 година Бокова „назначи“ съпругата на жестокия комунистически китайски диктатор Си Цзинпин, за свой „специален пратеник“ и я нарече „пример за подражание на милиони малки момиченца в Китай и по света“.
Бокова се присъедини и към комунистическите диктатори от целия свят, които единствено участваха в пищните празненства за „Деня на победата“ в Москва. Демократичните лидери бойкотираха парада в Москва заради незаконната анексия на Крим, но Путин е ключов съюзник на Бокова, пише www.thenewamerican.com
Изданието припомня, че Бокова е завършила в Московския държавен университет по времето, когато той е бил „подконтролен на КГБ“, както и, че целият екип, който се занимава с кампанията и за генерален секретар на ООН се състои от бивши служители и агенти на Държавна сигурност.
The New American припомня публикацията на Faktor.bg за злоупотребите на Бокова, която използва ЮНЕСКО и наградите, които връчва агенцията за собствените си амбиции, както и пътуванията и по света за сметка на ЮНЕСКО, за да провежда кампанията си.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване