07/23/16 08:27
(http://ivo.bg/)

Германия най-после пострада за радост на нашенския “Пострадамус”

В Германия, на чието щастие да бъде подмината от терористични атаки разни “ лоши пророци” нервно се чудеха как така се спасява от тази напаст- въпреки вината на Меркел-лошото се случи. В Мюнхен при това, един от най-богатите и благоденстващи градове в Германия, в Европа и в света.
Макар и самотен, отделен стрелец успя да нареди страната сред пострадалите от тероризма- каквото и да значи това във връзка с лудостта на отделен човек, превъртял на датата , на която нещо подобно в Норвегия направи неговото подобие Брайвик през 2011 г., избивайки 69 души от едната омраза.

В случая няма да се опитвам да категоризирам убийството на 10 невинни граждани в Мюнхен по скалата на международния тероризъм. Репликата ми е във връзка с това, че злорадството на онези, които предричаха всичко най-лошо на Германия и бяха силно озадачени, че това все не става, най-сетне е удовлетворено.

Ще се концентрирам само върху един пример от нашата родна коментаторска фауна- защото тезата ми тук е именно по въпроса за безотговорните лъжи на коментаторите, които тук никой не държи отговорни за облъчването на търпеливата българска публика с манипулации и базираните на тях несъстояли се прогнози.

Спомняте ли си лятото на миналата година, когато избухна бомбата със злополучнта покана на канцлера Меркел към бежанците? Колко проклятия само се изсипаха върху главата й от устата на всезнаещи български коментатори, желаещи да обслужат нескритото желание на Кремъл тъкмо Меркел да бъде срината, но не заради бежанската вълна, а поради факта, че тя застана твърдо зад общата западна позиция срещу руската агресия в Украйна.
Особено се отличи в злобата си любимецът на българските телевизии Андрей Райчев. Същият, който по-рано излъга, че напускал социалогията:

“Андрей Райчев и Кънчо Стойчев напускат социологията
Frog.news
|
31.05.2013”

То не бяха ругатни и обиди по адрес на “баба Меркел”, не беше чудо…Но най-вече от устата на Райчев и неговите подобия ( някои от които “короновани” за десни коментатори) заваляха прогнози за нейното скорошно “помитане” от разгневените германци. И когато се надигна (крайно)дясна във вълна в Германия, макар и предимно в податливата на левичарски настроения нейна източна част, нашенските “пророци” направо започнаха да хълцат от щастие, че са познали. Хак й е на Меркел, вече е виновна и за възражднето на германския национализъм!

Андрей Райчев й даде най-много половин година живот начело на Германия, което, горе-долу, съвпадна с апогея на възникването на ксенофобската организация ПЕГИДА. Изглеждаше като да е познал най-после нещо.

Обаче мина още половин година и Меркел не само още си е на власт, но и (крайно)дяснта вълна започна да се оттича в отходните канали на Германия. Една другарка на нашите мегапатриоти, дошла от Германия тук да си покаже простотията като жест на солидарност с нашенската, отива на съд за това свое деяние в родината си.

А какво става с прогнозите за скорошния, неизбежния, позорния край на Меркел? Ами нищо. Тук лъжците получават поощрения под формта на нови и нови пробутвания на микрофоните да продължават в същия дух.

Мога да дам още много примери за техните лъжи, но ще се огранича само с една- за илюстрация:
“Андрей Райчев в “Преса”: ГЕРБ няма шанс за втори мандат
в. “Преса”. 15 февруари 2013”

После нека никой не се чуди защо българското “простолюдие”, което е жертва на лъжците, обожавани от българските телевизии, гласува за простите си господари. Не защото така са му казали лъжците, а просто защото простите не могат да се ориентират сами в кашата, с която ги хранят насила по метода на захранването на гъските, като им наливат в главите плявата, от която малцина могат да отсеят зърното.

Виновни за това, разбира се, както за корупцията, у нас няма. Макар това престъпление да е лесно доказуемо- нещо повече, то е демонстративно нахално като сериен изнасилвач, който не само не стига до съд, но и се хвали с “любовните си подвизи”, толерирани от властта- четвъртата, в случая.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване