От НАСА са разрешили на марсохода Curiosity самостоятелно да 'стреля' с лазера.

http://www.spacenewsbg.com/news/26/July/2016/4558

Инженерите от НАСА са модернизирали софтуера на марсохода Curiosity по такъв начин, че той е получил възможност самостоятелно да избира интересни цели за изучаване и да ги 'обстрелва' с лазерното оръдие ChemCam.

На МКС ще установят апаратура за изучаване на миграцията на животните и птиците.

http://www.spacenewsbg.com/news/26/July/2016/4557

Научна апаратура за съвместен руско-немски експеримент ICARUS (Международно сътрудничество в областа на научни изследвания на животни с помоща на космически технологии) за изследване на миграцията на диви животни и птици е запланирано да бъде доставна на МКС през 2017г по информация от РИА Новости

Реката на мизерията тече със корост 3,77 лева/сек

http://gikotev.blog.bg/drugi/2016/07/26/rekata-na-mizeriiata-teche-sys-korost-3-77-leva-sek.1466957

Вече повече от 40 дни, откакто България е осъдена да заплати на руската Атомстройекспорт (АСЕ) € 620 милиона плюс € 167 000 неустойка всеки ден, заради спрения проект АЕЦ "Белене". Вече повече от 40 дни (из)родни...

Вижте Натали Портман в екранизацията на „История за любов и мрак” на Амос Оз (трейлър)

http://azcheta.com/vizhte-natali-portman-v-ekranizatsiyata-na-istoriya-za-lyubov-i-mrak-na-amos-oz-trejlar/

Представяме ви първия официален трейър на филма „История за любов и мрак” по едноименната мемоарна книга на Амос Оз. Филмът, който е режисьорски дебют за Натали Портман, беше представен за първи път пред публика миналата година на фестивала в Кан, а американската му премиера предстои на 19 август, съобщава сайтът operationkino.net. Портман е също и сценарист на екранизацията...

DIY Paper Hand Fan

http://krokotak.com/2016/07/diy-paper-hand-fan/

The kids that took part in the regular Saturday workshop of the group for kid’s theater Camel in mall...

Старата вражда (към Запада на Русия и Турция) ръжда не хваща- крепне евразийската руско-турска дружба

http://ivo.bg/2016/07/26/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%82%d1%83/

Не е лесно да си следовник на указанията от Кремъл в България. Кажат ли ти да аплодираш Ердоган в периода, когато се прегръщаше с Путин н откриването на най-голямата джамия в Европа в Москва на 23  септември 2015 г., почваш да пляскаш и да плямпаш, че би трябвало да развиваме отношенията си с Русия като прагматичните турци ( които коткат руските туристи и ще градят и “Турски поток” , и ядрена централа с руските аркадаши).

После един свален руски самолет приземи нивото на руско-турските отношения до открита вражда и рублофилите в България гракнаха с пълно гърло срещу вековния ни поробител ( нямам предвид СССР, превърнал България в безгласна колония за половин век).

Сега затоплянето по остта Москва – Анкара галопира като камила, надушила оазис. Мъти се евразийско яйце на руско-турската дружба, заквасена на принципа на краставите магарета, които се надушват през девет баира. Съответно да си едновременно путинофил и туркофоб отново се оказва трудна задача- лозе на баир. Макар за магарешкия нрав трънлив път да няма- бодили му дай на магарето, пък ако ще да са се обезценили като рубли за нормалната част от света.

Най-трудното на рублофилите у нас предстои в това отношение.

Ердоган заминава за Русия на 9 август и те ще трябва пак да извадят старата песнопойка за руско-турската спойка. Тон за песен вече подготвя в Москва вицепремиерът на Турция Мехмет Шимшек, изпратен да подготви застилането на червения килим за посещението на Ердоган.

Старата вражда ( със Запада) ръжда не хваща. Омразата на Путин и на Ердоган срещу Запада е спойката между двамата автократи, които еднолично управляват остатъка от двете империи. Путин отдавна е дал знак, че за него ислямът е по-близък до “руския свят” и православието- както го разбират той и попското му шовинистично обкръжение, наследявайки руската традиция от времето на Александър Невски да се съюзява със Златната орда срещу Запада.

На 16 декември 2010 г. по телевизионния канал „Россия 1” ( повторено и през януари 2014 г.)., в отговор на въпрос на водещата по конкретен повод ( терористичен акт в руската азиатска периферия с предполагаеми ислямски корени), Путин заяви:

“Вы знаете, у нас восточное Христианство – Православие. И некоторые теоретики Христианства говорят, что оно во многом даже ближе к исламу, чем, скажем, к католикам. Я не хочу оценивать, насколько справедливо такое утверждение, но в целом сосуществование этих основных религий осуществляется в течение многих столетий”. Владимир Путин.

 

В резюме: Путин смята исляма за по-близък до православието, употребявано днес в Русия като идеологическа спойка на мястото на дискредитирания комунизъм, отколкото са западните деноминации на християнството.

 

Понеже в телевизионното си интервю, в което, канонично погледнато, той на практика богохулства срещу православието и християнството, Путин безадресно се позовава на „някои теоретици на християнството”, ето какво казва един такъв днешен авторитет (за Путин), като ултрашовинистичният гуру на евразийската мода в Кремъл .

Александр Дугин:

 

«Евразийская модель основана не на поверхностном противопоставлении конфессиональных признаков, что привело бы к утверждению абсурдных с геополитической точки зрения тезисов о “политическом и цивилизационном единстве христианских держав” или о “едином” исламе, но, напротив, на убежденности в общих цивилизационных задачах тех конфессий, которые, будучи различными, принадлежат к общему геополитическому семейству. Первые евразийцы, двигаясь наощупь, не без остаточного православного высокомерия, говорили о том, что ислам традиционных мусульманских народов России есть как бы не до конца осознанное Православие. Верная интуиция, выраженная неадекватно. Основываясь на трудах Рене Генона и традиционалистской школы, мы можем уточнить сегодня этот тезис и сказать, что Православная Церковь и традиционный (шиитский, ханифитский, суфийский, одним словом, евразийский) ислам представляют собой полноценные и подлинные восточные традиции, в то время как протестантизм и ваххабитская ересь суть пародии, подделки, результаты апокалиптического извращения чистой духовности.”

Цитатът е от същия Дугин, който се оказа на посещение в Турция ден преди толкова удобния за Ердоган и дружбата му с Путин поврат чрез ялов преврат.

Някои традиции, както виждаме, не умират лесно нито в Русия, нито сред прераждащите се наследници на Златната орда в лицето на ислямиста Ердоган.

А ние къде сме в тази координатна система на вечната дружба между Русия и Ордата, градена от векове устойчиво на антизападна основа? Не сме ли в западния лагер или пребиваваме в лагера на бежанците от СССР без да смеем да се самоопределим, за да не ядосваме Путин и Ердоган ( както прави демонстративно нашият самодържец Бойко Борисов)?

Че руската хибридна война в самите западни общества не е за пренебрегване, това вече открито се признава дори и в западните среди, които се отнасяха скептично към някои предупреждния от страна на потърпевшите от тази форма на руска агресия. Видно е от следното предупреждение, което изисква обектите на руската хибридна войда да вземат мерки ( каквито в България под никаква форма не се виждат на хризонта под вездесъщата сянка на нашия премиер-слънце).

“В доклад на базирания в Брюксел аналитичен център „Мартенс” се препоръчва Евросъюзът да създаде задължителен регистър на лобистките организации ( сеещи прокремълска пропаганда – бел. ivo.bg), за да се противостои на растящото влияние на руските медии в Европа.

Авторите на доклада „Мечок в овча кожа: руските организации в ЕС, финансирани от правителството”, твърдят, че руските медии, сред които най-често се споменават агенция „Спутник”, както и телевизионният канал RT и проектът на „Руская газета” “Russia Beyond the Headlines” разпростират влиянието си над европейците.

В доклада се споменават и НПО като Руския институт за стратегически изследвания и фонда „Руский мир” ( Vesti.bg)

Share on Facebook

Искам закон който ме освобождава от задължението да платя ако не ми издадат касова бележка

https://georgi.kodinov.net/?p=1158

Чета си аз новинките в reddit. Оказва се че и Румъния, и Гърция имат ЗАКОН който освобождава купувачите от задължението да платят за стоки и услуги ако не им се издаде касова бележка ! Искам такъв закон и в България ! Защо аз да си плащам данъците, а търговците не ?! Затова отворих онлайн петиция тук. […]

Искам закон който ме освобождава от задължението да платя ако не ми издадат касова бележка

http://georgi.kodinov.net/?p=1158

Чета си аз новинките в reddit. Оказва се че и Румъния, и Гърция имат ЗАКОН който освобождава купувачите от задължението да платят за стоки и услуги ако не им се издаде касова бележка ! Искам такъв закон и в България ! Защо аз да си плащам данъците, а търговците не ?! Затова отворих онлайн петиция тук. … Нататък Искам закон който ме освобождава от задължението да платя ако не ми издадат касова бележка

10 книги, с които ще видим света през очите на другия

http://azcheta.com/10-knigi-s-koito-shte-vidim-sveta-prez-ochite-na-drugiya/

Обичаме книгите по много причини, но една от главните е възможността бързо и безболезнено „да влизаме в главите“ на другите, да разбираме какви са мислите и чувствата на различните от нас. Добрите писатели осигуряват истинско емоционално потапяне във вътрешния свят на героите си, което развива способността ни да съпреживяваме. За да ви гарантираме първокласно пътешествие...

Да четеш. Из „Лидерът“ от Алекс Фъргюсън

http://azcheta.com/da-chetesh-iz-liderat-ot-aleks-fargyusan/

Точно три десетилетия след като застана начело на футболния Манчестър Юнайтед, сър Алекс Фъргюсън вече е безспорна икона на спорта. Дългият списък с отличия води със себе си много опит, който си заслужава да бъде споделен. След безспорния успех на автобиографията на сър Алекс и у нас преди две години „Сиела“ пуснаха на пазара и последната...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване