08/08/16 20:32
(http://ivo.bg/)

Кремъл пак зашлеви Борисов заради нерегламентирано от Москва самохвалство

Нестихващите опити на премиера Борисов да се хареса на Кремъл и петата му колона в България с подмазвачески жестове се натъкнаха отново на шамар с опакото на ръката, която се опитва да целуне.

Министерството на енергетиката на Русия  официално го опроверга, че имало  предложение от България за създаването на работна група във връзка със съвместните руско-български енергийни проекти.

Това се случва дни след като руските власти издадоха Борисов, че се е обаждал на Путин да му докладва как се старае да прокара руския интерес пред ЕС, заявявайки едностранно ( очевидно без руско разрешение), че  бил окуражен от Брюксел за енергийната модификция “Балкански хъб” с руско участие.  Борисов заяви, че постигнал по телефона съгласие с Путин за създаване на съвместна руско-българска експертна група, която щяла да решава ( бързо, уточни Борисов!) проблемите около АЕЦ “Белене” и “Южен поток” така, че и двете страни да са доволни.

“Официални предложения от българската страна за работни групи не са постъпвали в министерството на енергетиката”, съобщи обаче РИА “Новости”, цитирайки руското министерство.

Имам само един въпрос във връзка с поредната подигравка, на която Москва подлага български премиер ( имаше такава практика и със Станишев, унижаван от Путин да го чака за аудиенция часове в Сочи и от Медведев, който му отложи среща с цял ден в Москва).

Борисов, който обича да се хвали като “биткаджия”,  колко бой може да понесе по мутрата от руския си началник, преди да се възмути по начина, по който скача на бой срещу някой свой критик в България?

Като критик на Борисов мога да посоча аналогии от лично естество в “битките” си с него, но въпросът ми е свързан с нещо доста по-голямо: с достойнството на България, което той унижава от името на държавата, превърната в посмешище от неговата раболепност пред Путин.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване