09/16/16 07:52
(http://ivo.bg/)

Реваншизмът на Първанов изнасили толерантността на Плевнелиев със сводническото съучастие на Борисов

Реваншистът Георги Първанов започна днес предизборната кампания на свооя кандидат за президент Ивайло Калфин ( наричан от мен тук и преди “Първанов с човешко лице”) с нещо, което президентът Плевнелиев така и не направи: с атака срещу своя ( действащ на върха на държавата) колега.

Понеже съм изразявал това разочарование от Росен Плевнелиев, който отказа да изпълни очакванията на пострадалите от всевластието на своя предшественик Първанов като го изобличи, мога да си позволя да мисля, че повторението на тази теза с днешна дата не звучи като “на умряло куче нож да вдигнеш”. Мразя да съм прав в това отношение, но се видя как премълчаването на подлостта я пощрява да се превърне в рецидив.

Първанов се “отблагодари” за толерантността на Плевнелиев като го нападна днес по всички “фронтове”. Но най-подлото е, че го обвини в послушание спрямо ГЕРБ, говорейки за “менкане ляво-дясно”, сякаш самият той не е олицетворение на задкулисното творение, какъвто е дългогодишният му заговор за поделяне на лявото и дясното в България с креатурата (му) Бойко Борисов.

Още по-нахален, ако може да има превъзходна степен на нахалството, е призивът, който Първанов отправи да бъдат отворени “икономическите досиета на прехода”.

В интерес на истината, Първанов и друг път е отправял това предизвикателство. Сега просто демонстрира пред свързаните с него лица ( нали така се наричат онези, които понякога прокуратурата издирва в рамките на организирана престъпна група), че нищо не се е променило, че не бива да се боят от възмездие, след като предизвиква онези, от които зависи това “отваряне” да продължават да си мълчат съучастнически.

“Онези”, това са преди всичко самите управляващи и назначените от тях пазители на първанвщината, начело с приятеля му Бойко Борисов.

С други думи, Първанов праща послание до своите хора, които лоясаха под неговото крило, да не се притесняват щом има наглостта да се подиграва по темата за икономичските досиета. Те си знаят за какво им намигва окуражаващо.

Вината за тази демонстративна самоувереност на това лице, свързано с обезличаването на думата справедливост от много години насам, е именно в онзи, който закриля чрез поощряващо бездействие вилнеещата пета колона на Москва в България. Казва се Бойко Борисов. Той е официалният местен властелин на повикване от Кремъл, който си менка с Първанов и заслугите за постколониалната зависимост на страната от бившите съветски  господари. Както при подялбата на лявото и дясното, така и в разпределението на ролите пред Кремъл, единият действа под прикритието на премиера-евроатлантик, а другият демонстративно бие кремълската камбана.

Не лявото и дясното трябва да бъдат разбивани, както пледира днес от екрана на държавната телевизия Първанов, а именно вредният за България проруски тандем Борисов-Първанов трябва да бъде разобличен.  Плевнелиев няма(ше) силата да го направи. А двамата съзаклятници уважават само силата- на парите, на шантажа и заплахата, поради което продължават напред през политическия труп на Плевнелив, гаврейки се с него.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване