09/17/16 07:35
(http://ivo.bg/)

Борисов се хвали с измолени 160 милиона от ЕС, но мълчи за решението да плати спешно руския рекет от 400 милиона

България ще плати по-голямата част от дълга си по АЕЦ „Белене“ до края на годината, обяви първият заместник-министър на правосъдието на Руската федерация Сергей Герасимов пред ТАСС. http://www.investor.bg/energetika/472/a/bylgariia-shte-plati-na-rusiia-400-mln-evro-do-kraia-na-godinata-zaradi-aec-belene-224747/

Както се вижда от това съобщение, цитирано от БТА, българското правителство е решило тихомълком да плати огромната сума. Научаваме го от ТАСС и от руски чиновник- при това от Варна, която все още е на българска територия, макар да е наводнена от изкуствено създаваното с благословията на властите руско население.

Руският заместник министър е на правосъдието, а не не нещо друго. Дошъл е да обяснява колко по-зле ще става за България, ако не си плати бързо. Убеден бил , че “българската страна ще реши в най-кратки срокове проблема”. Казва го от името на България по стара съветска традиция.

И как няма да говори от името на България, щом онзи, който трябва по задължение да бъде вестоносец, е абониран за хвалбите, но го няма никакъв, когато трябва да по(д)несе лошата новина. Той по същото време тръби как е измолил от ЕС 160 милиона евро за борба с евентуалната мигрантска вълна, част от които ще бъдат платени до края на годината- същата година, до края на която българската рая ще плати от данъците си няколко пъти по-голяма сума на Русия.

Вината за руското наказание у нас е свърана със споделената лакомия на руската пета колона у нас и подчиненята й мафия във властта. Тя солидарно поддържаше на изкуствено дишане руския интерес АЕЦ “Белене” да бъде възкресен. Подхранваше конвулсиите на трупа му с многомилионни траншове, закачени на руската корупционна система от правителствата на монархосоциалистите и техните производни след тях, каквото е гербаджийското управление вече втори мандат.

Борисов си “спестява” сега неудобството да съобщава и коментира неприятният факт. Няма как да обясни смислено защо протака 3 години решението да спре вливането на стотици милиони евро в търбуха на Русия по намиращия се в кома, обречен на смърт проект за увековечаването на българската енергийна зависимост от вековния “приятел”.

Още по-голям проблем за Борисов е как да извърти този път нещата така, че да ги превърне в една добра новина. Как да представи “братушките” в положителна светлина и да изтъкне отново историческата “взаимна любов” между двата народа, макар да става дума за поредно изнасилване на малка България от “големия брат”.

Мълчанието на Борисов по този въпрос го изобличава като обслужващ персонал на Москва повече от сервилните му приказки по отношение на Русия. Така може да се държи само един зависим, страхуващ се човек. Васал.

Поговорката “власите се давят на края на Дунава” в неговия случай звучи като “васалите се давят край Дунава”- в крайдунавския гьол, изкопан за АЕЦ”Белене”.

Борисов, впрочем, ще изплува сух и този път, нямам съмнение. В русофилстваща Бългаприя руският шамар ще бъде пропагандно представен ( може и чрез премълчаване) за пореден път като аванта – досущ като онази перверзна мисъл, изричана на глас от някои нашенци тук, че би било по-добре да ни завладеят руснаците, отколкото арабите ( зер руското изнасилване им харесва по навик, пък арабското може да не им се услади, поради което си предпочитат любимия изнасилвач).

Напоследък другарите на Борисов по разпределение на политпространството от БСП често го докачат на “мъжественост” ( а той, като един истински другар, не се докача от другарските им закачки). Сега биха могли да добавят колко “мъжествено” е оставил на топа на устата ( на цар Пушка) една Теменужка ( Петкова) на преговорите с руския пратеник за уточняване на подробностите кога точно и с кави лихви да си платим за дългогодишното предателство АЕЦ “Белене. А той, целият в европейско синьо, се завръща триумфално в България с новината как е спечелил кон за кокошка с отпуснатите европейски пари за борба с призрака на мигрантите, който броди из европейската част на Турция.

Руските мигранти в България междувременно се множат не със стотици, а с хиляди. Вече са половин милион. Настаняват се с любезното обслужващо спомоществователство на онези, които любят колониалния си изнасилвач и му се радват на инвестициите в недвижими имоти и в движими ценности, каквато за Москва е властта на гражданите за евразийско рекетиране на България.

От мигрантския им център Варна научихме новината, че не те на нас, а ние на тях дължим стотици милиони като глоба от рода на данъка за изтърканите зъби, с които завоевателят е ял българска храна , за който ни разказваха в училище , че българите плащали на османците. Ще си го платим като едни гостоприемни посрещачи на руските мигранти.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване