09/19/16 09:40
(http://ivo.bg/)

Българските путинофили се почувстваха издадени от един руснак като продавачи на България

Руската наглост да продължи да си пазарува България, оповестена вчера открито от екрана на държавната ни телевизия чрез угодническо интервю с кандадатът на управяващите руски шовинисти Пьотр Толстой, стресна българските слуги на Русия.

Точно както след като играха казачок върху европейското знаме край бившия язовир “Георги Димитров” на 10 септември, първите политици, които заклеймиха демонстрацията на руска простащина отново се оказаха отявлени путинофили. Най-напред БСП и Корнелия Нинова, а след това и техният кандидат за президент , пуснат по русофилската писта Румен Радев, се разграничиха от поругаването на символиката, свързана с онази Европа, на която дължат твърде много по отношение на днешното си политическо и материално битие. В един глас заявиха, че това било провокация ( но не уточниха дали случайно американци, предрешени като русофили, са били провокаторите – ще да са били техни другари, които се спотаиха по указание на вождовете си).

Сценарият се повтаря.

Първите политици, които побързаха да изразят несъгласие с шовинистичния изблик на близкия до Путин руски журналист Толстой, запътил се към депутатското кресло след победоносните за руските шовинисти вчерашни избори в Русия, са заклети путинофили. И като казвам путинофили имам предвид именно путинофили.

Георги Кадиев, още преди да напусне БСП и да си направи нова путинофилска партия, се състезаваше с “Атака” на 9 май 2015 г. за лидерство на путинофилския митинг под прозорците на президента Плевнелиев, протестирайки, че не е отишъл ( сам между западните лидери, ако не броим “западната” Ирина Бокова) да почете Путин на парада на Червения площад. Днес Кадиев бърза да заклейми Толстой и дори дава съвети на външното ни министерство как и кога да реагира с протестна нота.

Ивайло Калфин, друга политическа емблема на путинофилството у нас, изригна пак в социалните мрежи, където се завирхи гнева на българите от рускта наглост, предупреждавайки онези, които искат да си купят ( напълно, защото частично вече са я купили) България, че ще ди счупят зъбите. Дали това не е реплика на люблимия му руски посланик Юрий Исаков, който обяви през декември 2014 г. след спирането на “Южен поток” от Путин, че България не била провила “зъби” по отношение на ЕС в легитимирането на проекта и затова той е спрян ( т.е. България е наказана от Москва, според него, заради беззъбието си).

Това е същият Калфин, напомням, който на русофилско сборище през август 2011 формулира като кандидат за президент на БСП уравнението , според което българският патриотизъм минава през любавта към Русия.

Яростният путинофил Волен Сидеров “пропусна” да похвали тази сутрин Пьотр Толстой, което е равносилно на русофобия от негова страна. В битието си на руска путинофилска звезда, помкръкнала обаче след един юмрук в зъбите от новоназначен лидер на путинофилщината у нас, Сидеров непременно щеше да изрази възторг от пряко заявеното руско желание разпродаждабата на България на руснаци да продължи. Днес обаче премълча отговора на зададен му по темата въпрос и в предоставеното му екранно време предпочете да увърта за неохдомимостта от дружба с Русия.

Очаквам в почина по разграничаването от истината, произнесена от Толстой, да се включи и Татяна Дончева, която ме заклейми като “изрод” на 19 юни миналата година от екрана на БНТ. Не била чувала по изродска позиция от моята, че Русия не ни била освободила ( от онзи момент БНТ спря да лицемерничи и да ме кани за коментари). А след това и партийните централи на БСП и ГЕРБ отново ще съгласуват графиката си кой след кого да се обади по темата, както стана в случая с казачока върху европейското знаме- график,наредил ГЕРБ на последно място сред официално възмутените с цели три дни закъснение.

Какво им става на тези товаришчи? Да не би за една нощ да са изтрезнели от руския си махмурлук, борейки се досега за честта кой да се подмаже повече на Москва?

Нищо подобно. Както обикновено, конспираторите се боят от истината. Боят се да не бъдат разконсипирани като продавачи на България на руските колонисти, т.е. колонизатори.Страхуват се, че българите ще прогледнат и всичките им усилия да заиграват с чувствата към Русия, реални или мними, отиват на вятъра. На вятъра на промяната.

Както много пъти съм писал, за Путин България не е мишена от рода на Крим. Най-малкото липсва(ше) русо население, което да даде основание за кримски сценарий, а и пустото членство в НАТО пречи на плановете за русификация на страната с помощта на зелени палячовци без опознавателни знаци, кораби и самолети. Ето защо хитрумният план е да бъдам най-напред скарани помежду си, после с ЕС и НАТО, а междувременно да бъдем напазарувани. Така се създава и чисто руският вектор на петата колона, който да претендира за закрила по някакъв повод- например ако руснаците тук се оплачат, че са дискриминирани, че не им съдействат достатъчно да се обособяват в анклави, както вече го направиха край Камчия, в Поморие, Несебър, в големи части от Бургас и Варна.

До вчера коментирането на тази тема беше оставена на “екстремисти”, като автора на тези редове. Да си плямпат в мрежата. Но от вчера нещата рязко се промениха. Намери се отговорен руски фактор, който да потвърди страховете у нас, свързани с предупреждението за руския сценарий с изкупуването на страната.

Страхът на путинофилите е свързан с опасенията, че българите, макар и частично заразени с русофилство, могат да се окажат повече българи, отколкото русолюбци, пред заплаха да бъдат превърнани (отново) в колониални роби на империята, от която се освободихме преди малко повече от четвърт век. Подобно преобръщане се е случило например с русофила Иван Вазов, прогледнал след руската агресия през 1916 г. срещу България. Че и по-рано- според моя милост той е написал “Аз съм българче” именно като отражение на бурята в душата му още през юни 1913 г., когато подстрекаваната от Русия война на българските съседи срещу България покрусява и най-големите предишни русофили от български произход.

В този смисъл: браво на Пьотр Толстой! Успя да постигне голям ефект. Никой български будител не можеше да постигне досега пробив в дебелокожието, с което е обръгнало българското обществено съзнание в резултат на натрапваните му лъжи и митове за “дружбата” с Русия.

Дано Пьотр Толстой стане наистина депута, чи и по-нагоре да стигне, за да продължава в този дух, заразявайки откровеността и на руските лицемери, които се правят, че много обичат България.Би имало терапепвтичен ефект, включтелно в краткосрочен аспект в рамките на предизборната кампания у нас, в която путинофилите се борят за любовта на систематично лъганите българи.

tolstoy_2

 

На снимката: Водещият от главния пропаганден телевизионен канал в Русия Пьор Толстой, който изразва от ефира освирвакванията на Путин, нарича от екрана противниците му “мерзавци” и оглавява днес Висшия съвет на една от московските организации на партията на Путин “Единная Русия”

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване