09/21/16 10:10
(http://ivo.bg/)

Снимка на кичозната руска претенция да бъде изкупена България

10991338_793403320735958_9127037892545966536_n

 

 

 

Банално е  да повтаря за пореден път, но е факт: снимките често казват повече от думите.

Горната реклама, замислена като примамка за руски купувачи в курорта Слънев бряг, освен пример за кич и безвкусица, показва още няколко неща.

 

Преди всичко се набива на очи, че става дума за “цялата недвижима собственост” на България, която се продава. На руски е малко двусмилено поради липсата на пълен член, но като се преведе на български няма как иначе да се каже. Става дума за цялата България за продан. С бонуси и цени за всяко руско портмоне.

 

И кой е “продавачът”? Познават го вероятно предимно руснаците от поколението, живяло достъчно дълго при комунизма. Защото мъжът от рисунката е популярният по онова време комик Юрий Никулин. Прекопиран е на реклания билборд от комедията “Диамантената ръка”, в която играе дребен и глуповат мошеник, пренасящ диаманти през границата ( без да иска дори, защото му ги слагат в гипса, докато е в безсъзнание). Нещо като Остап Бендер, но без неговото остроумие и предприемчивост – посредник в престпъна сделка по неволя.

 

А къщичката на мечтите, която се предлага, има характерните контури на новото строителство в България, наподобяващо възрожденския стил, но с палма на брега. Откровена измама за лековерни руски клиенти.

 

На авторите на това творение на руския търгашески хъс за изкупуване на България вероятно им се вижда остроумно, но си е просто тъпо. И нахално.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване