10/05/16 18:35
(http://ivo.bg/)

Борисов, който седи на два(надесет) стола

“Португалският кандидат Антонио Гутериш най-вероятно ще бъде следващият генерален секретар на ООН, съобщи агенция “Ройтерс”. Представителят на Русия в ООН Виталий Чуркин го обяви за “ясен фаворит” на церемония преди минути.

Кристалина Георгиева е получила 5 гласа “за”, включително от 2 държави постоянни членки, 8 “против”, сред които 2 постоянни членки и 2 “въздържал се”, един от които също е бил от постоянна членка на Съвета. На практика Георгиева е била изправена пред две заплахи за вето, но не се знае от кои държави.

Според официалната информация Ирина Бокова е получила по 7 гласа “за” и “против” и 1 “въздържал се”. По думите на репортерката на агенция “Франс прес” Каръл Ландри, две държави постоянни членки са били готови да ѝ наложат вето.” http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/05/2838864_portugalecut_antonio_guterish_shte_bude_sledvashtiiat/

Този провал на “бисексуалната” политика на Бойко Борисов, който се опитва да достави удоволствие на всички ( и в междунардната политика), е възможно най-зрелищното потвърждение на поговорката за това, че който седи на два стола, пада по средата. А между дванадесет стола, какъвто е метафорично случаят му, още повече.

Имам обаче една молба: не ме приравнявайте към онези другари и другарки ( на Бойко Борисов), които театрално му искат оставката заради номинирането на Кристалина Георгиева. Искам му я отдавна и по съвсем друг повод.

Борисов е лъжепремиер на българите по подобие на лъжецарете в руската история. Той е подставено лице без автентична воля, макар да се възприема като едноличен собственик на България. Други му дърпат конците. Истината за това все по-трудно може да бъде скрита. Отдавна смърди като руска войнишка партенка. Особено след пируетите му на “миротворец” и борец срещу “ястребите” в комично-предателската поза на гълъб, който брани огромната Русия от тях.

Глупостите, които Борисов сътвори с подкрепата си за руската кандидатура Бокова, крачката му след това назад и подскоците му напред с рокадата чрез Кристалина Георгиева са примери за неадекватността на политиката му на казачок, диктуван от зависимости ( най-вече от онова, което знаят за него в Русия началниците му).

Ако не съм достатъчно ясен, нека поясня: Бойко е “за бой” не защото издигна Кристалина Георгиева ( за което от БСП му поискаха оставката с пълното съзнание как това няма да стане), а защото не го направи, когато трябваше- ако не за друго, то заради логиката да откаже да бъде апендикс на правителството на Орешарски, с което така обича да извинява за какви ли не ( други) свои провали.

Борисов успя да съчетае невъзможното: да се закълне в отречената по-късно от него Бокова, след което да разбие и репутацията на уж кристално ясната победителка за шеф на ООН Кристалина Георгиева, за чиито (уж) отлични шансове бяха ударно мобилизирани да се произнасят какви ли не изпълнители на волята на премиера ни в и извън изпълнителната власт. Че дори и извън България се намериха крепители на лъжата, лансирана от Борисов, че Кристалина била едва ли не най-желаната мома за върха на ООН-включително от страна на Русия, защото Москва отново и отново потвърдила колко й се ще жена от Източна Европа да се покатери там.

Питал съм и пак питам вече при свършен факт: що за унижение е Москва да говори от името на Източна Европа , без да е упълномощена какво й се иска на Източна Европа? Защо този простичък въпрос не беше зададен нито веднъж на онези, които с такава партиотична страст повтаряха колко важно било ( за Москва най -вече) жена от Източна Европа да оглави Световната организация?

Сега “жената”, предсказуемо след толкова много потвърждения в гласуванията, се “оказа” един португалец, срещу когото, като подигравка към своите български слуги, накарани да играят през цялото време руския казачок с Ирина Бокова, Москва потвърди своите предпочитания днес в Ню Йорк.

Борисов осъмна като “великия комбинатор” , българския Остап Бендер, чийто прототип казва в “Дванадесетте стола”:

“Половината е моя, другата половина – наша.

Половина моя – половина наша…”

И става за смях. 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване