10/12/16 07:47
(http://ivo.bg/)

Български журналисти са на тайно посещение в Крим

Руските агенции имат навика да издават българските си агенти. Не веднъж са съобщавали факти за телефонни разговори на Борисов, които той предпочита да премълчи- както стана при последния публично разгласен разговор миналия септември между него и Путин в навечерието на пързалката, по която го пуснаха с Кристалина Георгиева. Докато Борисов срамежливо ни спести, че са обсъждали “някои международни въпроси”, офицалното руско съобщение добави този доста многозначителен нюанс. Да се знае. Защото господарят държи васалите му да не се крият, когато му се прекланят. Унижението трябва да е публично иначе не е истинско.

Днес водещата руска агенция отново издъни водещите си  български агенти- този път тружениците на руската нива в медиите у нас. Петима от тях са на посещение в Крим, съобщи ТАСС.

Имената им не знаем. Засега. Сигурно ще се похвалят сами, когато ембаргото върху факта, че са били на поклонение в територията, заради която Путин предизвика най-голямата международна изолация на Русия в нейната история. Но услужливите българчета, задно с група журналисти от други държави, наети със същата цел от Москва, ще бъдат впрегнати да мият позорното петно от репутацията на Русия, което й лепна окупацията и анексирането на украинската теротория.

Имената им не знаем, но можем да предположим, ако наетите от Русия са между най-ярките им звезди\петолъчки от петата колона в медиите тук.

Ок, въпросните се гордеят с позицията си, опитвайки се да я представят като борба срещу статуквото в евроатлантическа България, кавато държавата ни е по документи. На практика обаче статуквото е проруско. Тук всичко зависи от думата на премиера Борисов, а той, както сам държи да подчертае, е гълъб на мира, който съска заплашително на “ястребите” във властта, дръзнали да дразят най-важната птица за него- руския двуглав орел.

Щом обаче се гордеят, защо се крият?

Би трябвало да не се засягат, ако сгреша в предположението си за някои от тях. Като  журналистът от в. “Дума”,членът на висшето ръководство на БСП Александър Симов, който гордо осведоми аудиторията си тук за чудесното протичане на незаконния референдум за присъединяване на Крим към Русия през пролетта на 2014 г.

Сред кандидатите по заслуги в една такава делегация би трябвало да е също Петър Волгин от БНР. Всички знаят защо. Над правото му да употребява националния ефир за крайно левите и крайно пропутинските си солови тиради бдят другарите от петата колона и той не би ги разочаровал с подходящи за техния слух репортажи от  лобното място на руската репутация като държава, която (не) заслужава уважение.

Не се наемам да продължа с поименните предположения ( макар, че другарката на Симов по партийно-пропагандна линия от висшия ешелон на БСП Велислава Дърева, или депутатката от “Атака” Магдалена Ташева, барабар със самия Волен Сидеров- все отбор журналсты, заслужава напълно да попаднат в групичката). Обаче бих се учудил, ако в тази компания няма представители на сайтове, като ударния интернет отряд на библитекарското задкулисие “Епицентър” или новото му издание “Барикада”. Както и на жълтите им събратя по русолюбие “ПИК” и БЛИЦ. Навалицата на този фронт е голяма. Простете ако съм пропуснал най-вероятните кандидата за тази (съмнителна) слава.

Нейсе. Ще се похвалят, но ще трябва да почакаме да им разрешат, когато му дойде времето.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване