06/04/16 12:45
(http://www.klassa.bg/)

СИДЕРОВ НА ФОРУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КРИМ: БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е С РУСИЯ

 Лидерът на АТАКА Во­лен Сидеров участва в кръг­ла маса на тема „Търговски и културен потенциал на Ре­публика Крим в България“. Форумът се проведе в Ру­ския културно-информацио­нен център в София от 24 до 27 май.

На него присъстваха ми­нистърът на културата на Крим Арина Новоселская, зам.-постоянният предста­вител на Крим към руския президент Александър Сте­паниян, представители на бизнеса и др.

„Искаме да представим Крим в България и във всич­ки страни от Европейския съюз, заяви в началото на срещата председателят на българската автономия в Крим и член на Обществе­ната камара на Русия Иван Абажер. Според него, целта на събитието е да се пред­стави колкото се може по обширна информация за Крим.

На форума бяха предста­вени предприятия, за които полуостровът и България имат общ интерес.

БЪЛГАРСКИТЕ медии скриха за кръглата маса на тема „Търговски и културен потенциал на Република Крим в България“, която се проведе в София от 24 до 27 май

„Трябва да се отбележи, че самият Крим е атрак­тивен, защото е свободна икономическа зона. Ние не говорим само за финансови инвестиции, но за техноло­гични и кадрови. Разчитаме, че компаниите ще получат такава информация, която досега не са имали“, каза още Абажер. Той подчерта, че за първи път в страна от ЕС, Крим представя своя икономически потенциал, който трябва да заинтересу­ва българските бизнессреди.

Лидерът на АТАКА Во­лен Сидеров каза, че подоб­ни срещи са важни за бъл­гарската икономика, която е изгубила пазарите си от миналото.

„Тя в момента е в пълна криза, но поне една част от нея би могла да се възста­нови чрез такива контакти, които да насочат български стоки натам и обратно. Как­то знаем обаче, има едни идиотски санкции, които са наложени от Вашингтон“, припомни Сидеров. Той уточни, че ЕС ги приложи, а послушните български държавни ръководители ги спазват. „Ние от АТАКА не един път сме предлага­ли проекторешения в НС, с които България да не се съобразява с тези санкции“, каза националистът и под­черта, че те вредят на ико­номиката ни. По думите му това не става при сегашно­то колониално управление, но може да стане при едно патриотично, по-суверенно правителство, което да каже, че санкциите ни пречат.

Сидеров отбеляза с огор­чение, че по време на пър­вия по рода си форум, на който присъства толкова голяма делегация от Крим, от руското правителство, не присъства нито една медия, освен АЛФА ТВ и в. „Ата­ка“. „Когато става дума за българо-руски форуми ме­диите все едно по заповед не присъстват. Но и това ще отмине, после ще започнат да тичат коя по-първа да предаде какво се случва, но в момента е така“, допълни Сидеров.

По думите му на тази среща трябваше да бъдат и представители на българ­ските министерства – на икономика, транспорта, енергетика, защото Бълга­рия има какво да спечели от това. „Не виждам също така представители на българ­ските власти, жалко за това. В момента управниците на България водят антибългар­ска по същността си поли­тика“, направи заключение председателят на АТАКА.

Според него признаване­то на Крим е абсолютно ло­гичен ход, тъй като референ­думът от 2014 г. се проведе легитимно. „Това е изконна руска територия. Всички спекулации, че има нещо не­редно там са просто лъжи. Убедени сме, че бъдещето на България ще бъде свърза­но с Русия, каквото и сега да се случва. Тази линия е про­българска и ние ще я следва­ме“, завърши Сидеров.

САМО АТАКА КАЗА: 

ДА НА РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ,

НЕ на санкциите срещу Русия

ПРОТЕСТ на ПП АТАКА пред президентството за признаване на референдума в Крим и против санкциите срещу Русия, 24 март 2014 г. Факсимиле (долу дясно) от внесеното през 2014 г. от АТАКА проекторешение за признаване на кримския референдум от българското Народно събрание

 Партията на Волен Сидеров беше единствената парламентарна сила, която призна резултатите от рефе­рендума в Крим. Освен това АТАКА години наред настоява и за сваляне на санкциите срещу Русия.

През март 2014 г. националистите настояха България да признае прове­деното в Кримската автономна репу­блика допитване за присъединяване към Русия. Сидеров внесе в дело­водството на НС проект за решение, според който страната ни признава резултатите от референдума.

Според атакистите той трябва да бъде зачетен като абсолютно леги­тимен от българските народни пред­ставители. „Ние, като държава, има­ме пълното основание, позовавайки се на мнението на нашите сънарод­ници там, да кажем, че признаваме този референдум, както и правата и резултатите на пряката демокрация“, каза Сидеров. По думите му съна­родниците ни в Крим са гласували „ЗА” присъединяване към Русия от съображения за сигурността за жи­вота си, здравето и имуществото си, тъй като екстремистката и профа­шистка власт в Киев ги застрашават.

На официално
посещение в Крим
АТАКА подкрепи
независимостта му

Парламентарна деле­гация на АТАКА посети Република Крим от 11 до 14 февруари 2015 г. Во­лен Сидеров, Десислав Чуколов и Магдалена Та­шева посетиха столицата Симферопол, града с федерално значение Се­вастопол и историческия град Ялта.

Водената от председа­теля на партията група бе приветствана на всич­ки нива на държавното управление на стратеги­ческия полуостров.

Националистите се срещнаха с председате­ля на Държавния съвет Владимир Константи­нов, с губернатора на Севастопол Алексей Ча­лий и с държавния глава на републиката Сергей Аксьонов. На срещите присъстваха замест­ник-министърът на Ми­нистерството на Руската федерация за работа с Крим Андрей Соколов и вицеадмирал Олег Белавенцев – пълномощ­ник на руския президент Владимир Путин за Кримския федерален окръг и член на Съвета за сигурност на Руската федерация, четирима заместник-председатели на Съвета на министри­те на Република Крим, както и Виктор Родин, Христо Маринов, Иван Абажер и други офици­ални лица.

Израз на признание стана грамотата, която на 13 февруари Сергей Аксьонов връчи на Волен Сидеров и делега­цията.

ПРЕЗ 2014 Г. СИДЕРОВ ИЗПРАТИ ПЕТИМА
НАБЛЮДАТЕЛИ НА РЕФЕРЕНДУМА

 

КОЛЕВ, Дими тров и Гаджева гледат протоколните списъци в една от секциите в Севастопол по време на референдума

Народните представители от ATAKA в 42-то Народно събрание Деница Гаджева, Кристиaн Дими­тров, Кирил Колев, Адриан Асенов и Магдалена Ташева бяха допус­нати като официални независими наблюдатели на референдума за присъединяването на Крим към състава на Руската федерация. Депутатите от партията на Сиде­ров бяха единствените български политици, които проследиха из­борния процес в деня на референ­дума 16 март 2014 г.

Атакистите бяха там по своя инициатива и на свои разноски. Те бяха посрещнати много радуш­но в Българския културен център в Севастопол. Сънародниците ни в Крим са убедени, че в лицето на Волен Сидеров виждат единстве­ния български политик, който се стреми да възроди отношенията ни с Русия.

ЗАМ.-ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КРИМ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА НА РФ АЛЕКСАНДЪР СТЕПАНИЯН:

Културният ни обмен ще прерасне
в благополучие за двете страни

 

- Как ще коментирате икономи­ческите отношения между Бълга­рия и Русия и какъв трябва да бъде пътят за сближаването на двете страни?

- Форумът, в който участвахме е много важно събитие за Крим. Ние организирахме среща не само от икономически характер, това е преди всичко среща на два братски народа. При това, с голямо желание заедно с нас пристигнаха и представители на българската общност в Крим, които донесоха със себе си българската кул­тура, която са запазили на територията на Република Крим. Благодарим много за сърдечния прием от страна на бъл­гарския народ, за добре организира­ната среща. Може би сближаването в икономиката трябва да започне с прия­телството между хората. Ако започнем сближаването си първо с културен об­мен, това ще прерасне в благополучие и за двете страни. Желая процъфтява­не и всичко най-добро за България, за българския народ, а също и за Крим.

 

КРИМСКАТА МИНИСТЪРКА НА КУЛТУРАТА АРИНА НОВОСЕЛСКАЯ ПРЕД АЛФА ТВ:

ДА ЗАПОЧНЕМ НОВИ ТВОРЧЕСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

АЛЕНА СОКОЛЧЕВА

- Какъв е пътят за затоп­ляне на отношенията между България и Русия и съответ­но с Крим?

- Мисля, че отношенията между България и Русия са много сърдечни и добри, ние сме едно голямо семейство. Имаме обща култура, слуша­ме една и съща музика, къпем се в едно и също море. Нас ни обединяват много неща. Затова пристигнахме, за да подпишем споразумение, да се срещнем с артисти, с му­зиканти, с художници, да ги поканим в Крим и да положим началото на нови творчески взаимоотношения, на дружба и може би от това да се родят големи културни проекти.

– За пръв път ли сте в България?

- Като малка с родители­те ми почивахме на „Златни пясъци”, останаха ми детски спомени. Смятам, че България е много красива страна, Крим е не по-малко хубав. Много ни се иска да го покажем на всички българи. България е уникална с природата си и със своята култура, и с хората си, които днес ме впечатлиха, толкава са открити, доброна­мерени, като нас, жителите на Крим. За мен е чест да предам на всички български граждани сърдечни поздрави от ръко­водителя на Република Крим Сергей Валериевич Аксьонов. Той ме упълномощи да раз­кажа какъв прекрасен край е Крим и колко прекрасна земя е южната част на Русия и да поканим всички жители на България да ни посетят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване