10/13/16 09:56
(http://ivo.bg/)

Извънредно, дори невероятно: депутатите ще работят

Управляващите от ГЕРБ, които си подариха парламентарна ваканция ( и подариха на ДПС и БСП безплатен шанс да изглеждат  декларативно работливи на този фон), изглежда проумяха какъв автогол си вкарват с това нахално решение в очите на собствените си избиратели.

Във връзка с твърденията на ГЕРБ, че са подкрепили предложението на “Атака” за този политичски автогол “спонано”, Радан Кънев каза вчера, че “ в Народната милиция по-често е имало спонтанни решения, отколкото в ГЕРБ.”

Тази аналогия е напълно вярна за ГЕРБ, където са готови да козируват на всяко хрумване на Борисов, когато Той усети спонтанно, че нещо не е наред. Нали депутатите са си негови, както многократно е завявал. Ще си ги унижава и ще ги кара да си плюят на фасона както и когато си пожелае. А те ще търпят в името на облагите, които им осугирява. “Сделка или да”?

Ситуацията силно на помня на доста подобни ситуации от близкото минало. Например по казуса за и против цигарите на публични места. Същите депутати от ГЕРБ, които Борисов пращаше да обясняват как забраната на пушенето ще навреди на “туризма” ( т.е. на кръчмарското лоби), бяха задействани след това да вадят обратните аргументи, когато Борисов си смени мнението и реши да го играе европеец, пледиращ ( най-после), че здравето на хората е по-важно от интереса на ресторантьорите.

Най-вероятнои този път премиерът е задействал прословутата си интуиция, наричана от ласкателите му “политическа”, макар да е чисто популистка. В резултат на това , за пореден път, ГЕРБ се врътнаха на 180 градуса и  Димитър Главчев, техният съпартиец, заместващ Цецка Цачева на председателското място, свиква извънредно депутатите на работа утре.

Извънредно! Сякаш обявяват война или нещо подобно. А всъщност става дума за това, че на депутатите ще им се наложи да работят, въпреки решението им да си почиват. Което си е “извънредно” положение!

Това се случва буквално часове, след като ГЕРБ и останалите популисти, си гласуваха в същия този парламент парламентарна пауза до президентските избори. Явно герберите и техните присъдружни съгласуващи депутати си бяха направили сметката, че като пасуват по време на предизбобраната кампания ще нанесат по-малко вреда на своите партии и техните кандидутури. Което си е вид самопризнание за това, че си дават сметка на високия коефициент на собствената вредност в очите на т.н. обикновени хора, от които обикновено нищо не зависи, освен по време на избори. Каквито наближават.

Ето защо първа точка от дневния ред на ИЗВЪНРЕДНОТО заседание утре, според съобщението на парламентарния пресцентър, се очертава да бъде “разглеждането на Проект за решение за отмяна на решение на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на НС през октомври и ноември 2016 г.”.

Както се вижда, неадекватността на ГЕРБ, чиято ярка илюстрация напоследък е издигането на Цецка Цачева за президент ( освен ако целта не е с това да постигат загуба, договорена с по-малко прикрит представител на московската пета колона у нас), продължава своя възход. До пълната победа на върховенството на глупостта, която никога не излиза във ваканция, макар да се опитва да се саморегулира, както в този конкретен случай, при който ГЕРБ стават за смях.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване