10/14/16 07:24
(http://ivo.bg/)

Приятелите на истината и на Украйна днес протестират в София срещу руската агресия

Е Л А Т Е  С  Н А С!

Събитие: Акция «Stop Putin! Stop war!»

Време и място: 14 октомври 2016 г., петък, в 18:00 часа, пл. “Независимост” в София. Подобни акции ще се проведат същевременно в Пловдив и Бургас

Организатор: Сдружението на украинските организации в България (СУОБ) “МАТИ УКРАЙНА”

Цел: Среща на украински патриоти и приятели на Украйна, които ще се възправят на глобален митинг срещу руската агресия. Към днешна дата повече от 60 страни по света са потвърдили участието си. Ще участват повече от 70 украински града.

Лансираната от Путин хибридна войната не спира нито за миг и продължава да отнема човешки животи. Украински граждански общности в повече от 60 държави по света се присъединиха към  инициативата #StopPutinsWarInUkraine

Целта на митинга е да отправи апел към  властите, в това число и българското правителство, да подкрепят Украйна в международни организации в настояването й за спиране на военните действия от страна на Русия и за увеличаване на работното време на ОССЕ.

Искаме да напомним на целият свят, че в Украйна всеки ден загиват хора и за съжаление от Минските спогодби (февруари 2015 г.) до днес в зоната на конфликта не е имало нито един ден без стрелба срещу украинските позиции.

България винаги е подкрепяла и подкрепя Украйна на всички нива и във всички международни организации, за което сме благодарни!

В момента в зоната на конфликта представителите на ОССЕ изпълняват своите ангажименти до 17:00 местно време, след което позициите на украинската армия биват подложени на прицелен артилерийски обстрел.

Настояваме:

1. Да бъдат изведени от Украйна всички руски окупационни войски и да се изтеглят руските оръжия и военна техника.

2. Да бъде засилена (увеличена) наблюдателната мисия на ОССЕ и да бъде удължена нейната работа до 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, като й бъде осигурен достъп до тази част на украинско-руската граница, която в момента временно не се контролира от Украйна. Руско-сепаратистките войски спират атаките си само тогава, когато на фронта се намират наблюдатели от ОССЕ.

3. Незабавно да бъдат освободени гражданите на Украйна, които по политически мотиви са задържани незаконно както на територията на Русия, така и в Крим.

Заедно сме по-силни!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване