10/17/16 13:35
(http://ivo.bg/)

Руки банкер бил изпратен от Путин да си говори тайно с Борисов

Вторият човек във втората по-големина банка в Русия, ВТБ, е бил на лична среща с първия по важност политик в България Бойко Борисов преди няколко дни.

Поводът за неофициалната мисия на Юрий Соловьов бил провокиран от онази статия в руския сайт, в която обвиниха доста конкретно Бойко Борисов в получаването на 50 милиона евро подкуп, за да бъде продадена българската телекомуникационна компания Виваком ( формално) на Спас Русев за очебийно неадекватно ниска сума. http://e-vestnik.bg/25530/podkup-ot-50-mln-za-borisov-kleveta-ili-ima-si-krushka-opashka-zashto-mediite-u-nas-malchat/

Междувременно български и британски съд са спрели осъществяването на сделката, а Путин лично раздпоредил проверка на твърденията, които така и не бяха потвърдени от други ( руски) източници. Българските медии като цяло, както можеше да се очаква при тяхната зависимост от властта, “не проявиха интерес” да научат повече. Съответно и Борисов не беше притесняван с въпроси.

В сайта Frognews се твърди, че инициативата за разнищване на случая е на самия Путин, който изпроводил в София Юрий Соловьов. http://frognews.bg/news_121017/Putin-besen-za-skandala-s-Vivakom-Solovjov-ot-VTB-speshno-pri-Borisov/

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване