Гласове от Франкфурт: Световните издатели подкрепят турските си колеги срещу цензурата

http://azcheta.com/glasove-ot-frankfurt-svetovnite-izdateli-podkrepyat-turskite-si-kolegi-sreshtu-tsenzurata/

Ситуацията в Турция е силно притеснителна и европейската издателска общност е солидарна с турските си колеги. Това е едно от основните послания от първите дни на Панаира на книгата във Франкфурт 2016. “Бях в Турция преди две или три седмици и е доста плашещо. Подкрепяме колегите там, както можем, но ситуацията е наистина трудна“, казва президентът...

Цачева младее, изглежда на 40 години

http://ivo.bg/2016/10/20/%d1%86%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-40-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

Цецка Цачева ( неспособна да формулира собствена мисъл в собствена защита), цитира гузно и безпомощно меродавната британска констатация:

“Който на 20 г. не е бил социалист, няма сърце. Ако и на 40 години си социалист – нямаш мозък”

На мястото на засегнатите бавно развиващи се, бих отвърнал галантно:

Госпожо\другарко Цачева, не Ви личат годините. Изглеждате като 40 годишна, че и по-малка !

 

Резултат с изображение за Цецка Цачева корица на списание фотошоп

Share on Facebook

Цачева пали тук пожари, Борисов се опитва да ги гаси от Брюксел

http://ivo.bg/2016/10/20/%d1%86%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%82%d1%83%d0%ba-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82/

Днес на Бойко Борисов му се наложи да се раздвои в гасенето на пожари, запалени от Цачева, изявила се без да иска като пироманка. Неговата фаворитка за президент изтърси в пристъп на откровение антидемократичната парадигма за върховенството на държавния интерес над правата на човека ( типична евразийска мантра).  Цачева обеща  също да се бори срещу санкциите на ЕС срещу Рсия.

Събитията, които му сервира за отиграване куцият му руски троянски кон в надпреварата на президентското кресло се развиват главоломно. На Борисов му се наложи да коригира галопа на Цачева още преди да е станала президент. Косвено й казва да си затваря устата, когато говори за Русия. Но този път…с обратен знак.

Цачева си знае, че Борисов е срещу санкциите. Смело ги заклейми пред БиТиВи. Това е предизвикало съответната реакция в съответните съюзнически среди- не само в Брюксел, но и в София ( където единственият прозападен кандидат за президент Трайчо Трайков светкавично осъди изявите на Цачева по вътрешно и външнополитическите въпроси, съвпадащи с опорните точки на Москва).

И ето че от Бюрсел, където Борисов се намира на съвет с останалите ръководители на страните от ЕС, той буквално насмете позицията на Цачева за санкциите. Бламира и себе си в това отношение, защото винаги е мърморил срещу тях.

Кореспонеднът на Клуб Z в Брюксел Веселин Желев цитира Борисов да казва следното крайно необичайно за него “нещо”, което едновременно се опитва да замаже демонстрираното от Цачева презрение към правата на човека и същевременно да я “преформатира” ( ако използвам собственият му израз по друг повод) по темата за санкциите срещу Русия.

„Знаете ли, винаги съм казвал, че санкциите вредят за бизнеса, за икономиката, за селското стопанство, за всичко. Но има едно нещо по-важно от от печалбата, от бизнеса, от икономическия интерес, да го наречем – това е човешкият живот“, каза Борисов пред журналисти на влизане в започваща днес двудневна среща на върха на ЕС в Брюксел. „Аз съм се изказвал и срещу Щатите, Франция и Англия, когато са умирали хора вследствие на бомбардировки. В случая това, което се случва в Алепо, е недопустимо. Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм  абсолютно „за“.

„Така че това, което се случва в момента в Алепо е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия“, добави Борисов. „С цялото ми уважение, знам какво си причинявам, знаете водиме преговори, знаете наследството, което получихме в енергетиката, но по-важно от това са ценностите и  ние ще ги защитиме докрай…Няма оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради“.

Да не си Цецка Цачева в този момент, когато собственият ти ментор те прави не просто за смях, а направо непотребна за целите, за които те е назначил да тичаш в тъмното към пропастта.

Ако Цачева обладаваше поне малко от качествата, които се предполага да има един претендент да бъде избран в пряко гласуване за президент, т.е. ако беше личност, а не готова на всичко пионка, би трябвало още днес да се откаже от надпреварата, в която й е отредено мястото на спънат троянски кон на Русия и да посочи като причина унижението, на което я подлага Борисов. Обаче това няма как да се случи от страна на една марионетка, която не за първи път се оказва изоставаща в самоотвержената защита на позиции, които шефът й Борисов вече е бракувал без да й съобщи този факт.

Share on Facebook

Finger Puppets+ templates

http://krokotak.com/2016/10/finger-puppets-templates/

  Look at the finger puppets, made by the kids who took part in the Saturday workshop organized...

Неуспешно кацане на 'Скипарелли' на Марс

http://www.spacenewsbg.com/news/20/October/2016/4611

На 20 октомври 2016 от Центъра за космически операции на ЕКА са обявили , че са получили от орбиталния модул TGO информация за кацането на Марс на демонстрационния спускаем модул 'Скипарели' . Специалисти от ЕКА и Роскосмос се прошеждат анализ на телеметрията за разберат защо 'Скипарелли' не отгоавря на команди от Земята.

Нищожен генералски марж между сгодените в ефир Цецка и Румен

http://ivo.bg/2016/10/20/%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b6-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83-%d1%81%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd/

Когато в неделя, на 2 октомври, написах на 57-та минута от монолога на Бойко Борисов, че току-що обявената от него кандидатура на Цецка Цачева за президент ще затрудни избирателите на БСП и ГЕРБ да я различат от червения претендент Румен Радев, имах предвид точно това, което днес се видя на  другарската среща между думата, обявена кой знае защо като “дебат”.

Сгодяват ги упорито като печеливша двойка за балотажа и им уреждат сводническа “стоянка” ( по аналогия със седянка), на която Радев все пак стърчи , както е редно за един мъж, над булката. Доминира, един вид. Което няма как да не е договорено от сватовете.

На стоянката Цецка се дърпаше кокетно- не го била виждала преди очи в очи годеника. Румен пък напористо й припомняше, че се знаят и че даже й е правил комплименти колко хубаво е постъпила при първата им среща.

И нито дума годеникът не спомена за бащицата Бойко, който му доведе удобната Цецка. Залогът е зестрата, която се нарича “голяма коалиция” в големите планове на двете големи партии. Те се опипват отдавна под общия юрган на взаимния интерес в брака по сметка, както се видя след парламентарните избори преди две години.  Бойко ги спечели, но преди да предложи на другите, пощипна публично столетница с предложение победеният другар Михаил Миков да стане председател на Народното събрание (  няма какво да пита от едната любезност самите народни представители, като на сватба се удари в гърдите пред телевизионните камери: “кумът дава хладилник”!). Едва после, когато Миков се дръпна като ощипана мома от хорото, Цачева пристана да заеме поста. Точно като и при номинациите за президент запълни дупката в плановете на бащицата.

Гълъбът мира Румен Радев и гълъбицата на Бойко се разминаха само в констатацията за юридическия статут на Крим. Гълъбицата на Бойко не призна полуострова за законна плячка на двуглавия руски орел , а пуснатият от БСП в политическите висини Румен Радев заяви, че му е омръзнало от “орли и ястреби” ( орелът, за сведение, при това двуглав, е руският символ в този сюжет). С половин уста офицерът от резерва призна юридическото право на Украйна над заграбената от Русия земя, но пък де факто там се веел руският флаг, намигна той съучастнически на Путин. След което направо му се поклони с извода, че населението трябвало да реши в крайна сметка – както са го подучили да казва лицемерите от червения гълъбарник.

Нима? Ами ако, примерно, Турция реши да си вземе Кърджали със сила ( и измама, както Путин направи в Крим), на основание на историческия факт, че е владяла града 500 години ( т.е. с 300 повече от времето, върху което се базира руската претенция за собственост върху Крим)? И ако Турция организира един мълниеносен референдум, и се окаже , че населението е гласувало под дулата на турската армия за откъсването на града от България и за завръщане към турските си корени?

Към това ли подстрекава по аналогия “генерала”, който се саморазжалва, за да се хвърли в политиката, стъпвайки върху зададените му от руските началници опорни точки, предадени му чрез партията, предлагала на тепсия България на СССР?

Малкото недоразумение около статута на руската плячка в Украйна обаче бързо и решително беше преодоляно от пратеничката на “генерал” Борисов и от бившия генерал Радев, когато стана дума за нещо повече от оценка на руската агресия, която явно  и двете гълъбчета намират за справедлива и несправедливо заклеймена. Стиснаха си ръцете и обещаха да работят за отмяна на санкциите срещу Русия. Гълъбът поздрави гълъбицата за това, че подкрепи трайната позиция на БСП.

За първи път този сговор на промосковска основа  между БСП и ГЕРБ стана декларативно видим.

Сайтът ПИК, който е натоварен да рови в мръсното лично бельо на слабо известния Румен Радев ( за да го докара до равнопоставеност с добре известните на публиката омърсени герои на жълтите си рубрики), този път направо се възхити. Обяви за голяма изненада, че Цачева и Радев се подкрепили взаимно на проруска основа.

“ИЗНЕНАДА В ЕФИР! Цачева и ген. Радев си стиснаха ръцете за Русия

И двамата кандидат-президенти се обявиха за премахване на санкциите” http://pik.bg/изненада-в-ефир-цачева-и-ген-радев-си-стиснаха-ръцете-за-русия-news595790.html

Финансистите биха казали, че маржът между двете позиции е нищожен. Но пък маршът на двете генералски кандидатури- на “генерал” Борисов и на бившия генерал Радев, е очевиден. Както е очевидно, че маршируващите си заслужават припева на старата бойна българска песен “Марш, марш, генерале наш…”, но без продължението на текста. 

”Изненадата” е само в това, че са накарали годениците да прекарат бързо първа предбрачна сутрин и да развеят веднага червения чаршаф, за да няма съмнения, че е консумиран бракът им ( по сметка между ГЕРБ и БСП и ) по любов към Москва.

Ако в студиото на БТВ, където тази сутрин си гукаха и благодариха двете гълъбчета , имаше дърво, влюбените можеха да изчегъртат с генералски кортик върху него:

Ц+Р=Л (към П)

Цецка пюс Румен е равно на любов ( към Путин)

 

Снимка от экрана, публикована в русофильския сайт БЛИЦ

Share on Facebook

„Четири пъти любов“, събрани в една книга

http://azcheta.com/chetiri-pati-lyubov-k-s-lewis/

До „Четири пъти любов“ (изд. „Нов човек„) на К. С. Луис достигнах благодарение на препратки в друга книга. Това, което ме разочарова, бе свободният превод на заглавието от страна на издателство „Кръгозор“, който затрудни намирането й. Преди това от този автор бях чела единствено поредицата „Хрониките на Нарния“ и голямата разлика в жанра малко ме изненада,...

„Четири пъти любов“, събрани в една книга

http://azcheta.com/chetiri-pati-lyubov-k-s-lowis/

До „Четири пъти любов“ (изд. „Нов човек„) на К. С. Луис достигнах благодарение на препратки в друга книга. Това, което ме разочарова, бе свободният превод на заглавието от страна на издателство „Кръгозор“, който затрудни намирането й. Преди това от този автор бях чела единствено поредицата „Хрониките на Нарния“ и голямата разлика в жанра малко ме изненада,...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване