10/20/16 16:50
(http://ivo.bg/)

Цачева пали тук пожари, Борисов се опитва да ги гаси от Брюксел

Днес на Бойко Борисов му се наложи да се раздвои в гасенето на пожари, запалени от Цачева, изявила се без да иска като пироманка. Неговата фаворитка за президент изтърси в пристъп на откровение антидемократичната парадигма за върховенството на държавния интерес над правата на човека ( типична евразийска мантра).  Цачева обеща  също да се бори срещу санкциите на ЕС срещу Рсия.

Събитията, които му сервира за отиграване куцият му руски троянски кон в надпреварата на президентското кресло се развиват главоломно. На Борисов му се наложи да коригира галопа на Цачева още преди да е станала президент. Косвено й казва да си затваря устата, когато говори за Русия. Но този път…с обратен знак.

Цачева си знае, че Борисов е срещу санкциите. Смело ги заклейми пред БиТиВи. Това е предизвикало съответната реакция в съответните съюзнически среди- не само в Брюксел, но и в София ( където единственият прозападен кандидат за президент Трайчо Трайков светкавично осъди изявите на Цачева по вътрешно и външнополитическите въпроси, съвпадащи с опорните точки на Москва).

И ето че от Бюрсел, където Борисов се намира на съвет с останалите ръководители на страните от ЕС, той буквално насмете позицията на Цачева за санкциите. Бламира и себе си в това отношение, защото винаги е мърморил срещу тях.

Кореспонеднът на Клуб Z в Брюксел Веселин Желев цитира Борисов да казва следното крайно необичайно за него “нещо”, което едновременно се опитва да замаже демонстрираното от Цачева презрение към правата на човека и същевременно да я “преформатира” ( ако използвам собственият му израз по друг повод) по темата за санкциите срещу Русия.

„Знаете ли, винаги съм казвал, че санкциите вредят за бизнеса, за икономиката, за селското стопанство, за всичко. Но има едно нещо по-важно от от печалбата, от бизнеса, от икономическия интерес, да го наречем – това е човешкият живот“, каза Борисов пред журналисти на влизане в започваща днес двудневна среща на върха на ЕС в Брюксел. „Аз съм се изказвал и срещу Щатите, Франция и Англия, когато са умирали хора вследствие на бомбардировки. В случая това, което се случва в Алепо, е недопустимо. Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм  абсолютно „за“.

„Така че това, което се случва в момента в Алепо е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия“, добави Борисов. „С цялото ми уважение, знам какво си причинявам, знаете водиме преговори, знаете наследството, което получихме в енергетиката, но по-важно от това са ценностите и  ние ще ги защитиме докрай…Няма оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради“.

Да не си Цецка Цачева в този момент, когато собственият ти ментор те прави не просто за смях, а направо непотребна за целите, за които те е назначил да тичаш в тъмното към пропастта.

Ако Цачева обладаваше поне малко от качествата, които се предполага да има един претендент да бъде избран в пряко гласуване за президент, т.е. ако беше личност, а не готова на всичко пионка, би трябвало още днес да се откаже от надпреварата, в която й е отредено мястото на спънат троянски кон на Русия и да посочи като причина унижението, на което я подлага Борисов. Обаче това няма как да се случи от страна на една марионетка, която не за първи път се оказва изоставаща в самоотвержената защита на позиции, които шефът й Борисов вече е бракувал без да й съобщи този факт.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване