10/28/16 18:56
(http://ivo.bg/)

Правосъдната ни система поощрява “юмручното правото” срещу правозащитници

Беше ми трудно да застана пред огледалото  с дължимата реакция срещу нападението над председателя на Българския хелзински комитет Красимир Кънев, ударен с юмрук в лицето посред бял ден центра на София.

Как ли ще(ше) да прозвучи солидарната ми позиция в контекста на моите “оплаквания” ( прочетох в един сайт, че г-н Кънев се “оплаквал” не веднъж от заплахи)?

Заплашван съм с подобна разправа многократно. Не веднъж съм бил на косъм да ми се случи същото по улиците на София. Сега агресията се е стоварила върху председателя на организацията, която два пъти ме е награждавала за правозащитна дейност ( по волята на гласувалите за мен като за Човек на годината стотици незнайни за мен участници в класацията на БХК).

Два пъти съм сезирал “компетентните органи” при писмени закани за убийство(то ми). Вторият път, когато такива закани се изсипаха в блога ми накуп в рамките на часове, инициатор беше МВР. Бях поканен д подам сигнал, за да имат основание полицаите да издирят анонимните същества, които искат да ме бесят, да ме тровят с полонии и т.н.

МВР разкри кой стои зад заканите да бъда убит ( общо трима души в България, а четвъртият се криеше във Великобритания). Прокуратурата обаче отказа да  им повдигне обвинения. Било въпрос на свобода на словото (им), написа ми в уведомително прокурор на име Железчев.

Един известен специалист, водещ фактор в борбата с тероризма във виртуалното пространство, ми каза афористично по този повод, че в България трябва най-напред да бъдеш убит, за да се признае заплахата срещу теб за реална ( освен ако не си някой  “важен”).

Заплахите срещу Красимир Кънев вече се сбъднаха. Беше бит, както са му обещавали.

Очаквам да разбера, дали прокуратурата – в случай , че извършителите бъдат разкрити, ще ги оневини като граждани, които имат право на своята гледна точка и на произтичащото от нея свое юмручно улично право.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване