11/07/16 21:15
(http://ivo.bg/)

Борисов си намери майстора по висш пилотаж в лицемерието и безхаберието спрямо фактите

Резултат с изображение за Бойко Борисов Ру,мен Радев снимки

 

Попадна ми с съветски цитат  от 7 ноември 2016 г.

Говори Румен Радев, победителят на Бойко Борисов (  направил всичко възможно тази победа да се случи).

“Нека външният министър Митов да изучи прецедента “Косово” и тогава да говорим за Крим. Питайте го: той откъде ще си извади виза, ако иска да отиде в Крим? От Русия или от Украйна?

Това заяви пред БНТ кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП.

Трябва да гледаме реалността в очите. Естествено, че има нарушение на международното право. Това е факт. Но е факт, че в момента над Крим се вее руски флаг. Какво? Ще си затворим очите ли? Митов откъде ще си извади виза в момента, ако иска да отиде в Крим? – попита отново Радев.

Безсилни са да ме атакуват с нещо смислено – разбира се, че съм “за” НАТО и ЕС, вижте цялата ми биография, твърди кандидатът за президент” \OFFNews\.

Ок, хайде да гледаме реалността в очите. Това пожелава спекулиращият с американския епизод в живота си бивш генерал от НАТО, който козирува пред руския флаг, наложен с военна сила и легитимиран след това с референдум, организиран като блиц криг както никъде и никога преди това в историята на референдумите.

За Радев е “естествено” да има нарушение на международното право. Щом Русия го нарушава, няма проблем за него.

“НАТО(варено) магаре нищо не усеща”, както се пееше в една детска песничка от деството ми, когато успявахме да лепнем някому на гърба хартийка с нещо смешно, написано на нея.

Макар в Крим да нямаше и един репресиран руснак, за Радев това е същото като ситуацията в Косово, където десетки хиляди цивилни бяха малтретирани, депортирани, избивани от режима на Милошевич в Белград, уповаващ се на руската подкрепа, която обаче се натъкна на (наистина) освободителната операция на НАТО в защита на слабите от силния през пролетта и лятото на 1999 г.

Казусът е прост като милиционер ( който беше единица мярка в това отношение в НРБ), но Радев има нахалството да призовава външния министър Митов да го “изучи” тепърва.

Не вярвах, че в американските военни академии са приемали глупави хора. Не че много съм се замислял…

Дали натовският генерал от резерва Радев е разбрал разликата между заплахата от геноцид в Косово като повод за намеса на НАТО със спасителна мисия от една страна и нарушението на международното право в Крим ( факт, който сам Радев признава), където руският флаг е забучен в резултат на това нарушение?

Ако ще вадим аналогии от аналите, имам въпрос: откъде ще си извади виза за окупераната турска част на Кипър нашият натовец, ако много му се прииска да отиде там? Не се ли вее турското знаме де факто на окупираната част от Кипър с подкрепата на местното население ( нищо, че никой не признава в света тази територия за турска)?

Питам, защото презумпцията е същата. Въпросът е толкова резонен относно хипотезата на президента Радев да му скимне да посети окупирания от Турция анклав на остров Кипър, колкото и предположението, че на външния министър Митов би му хрумнало да се запъти към окупирания от Русия полуостров Крим.

Иначе и Русия и Турция веят флагове, претендират за исторически права за това веене, нали.

Примерът с пожелателния абсурд министър на външните работи на натовска държава да поиска да се разходи до Крим издава глупост. Откровена, чиста глупост.

Не знам какво е учил в САЩ Румен Радев, но доктрината на Бисмарк от 19 век за т.н. реал политик,  на която заложи Путин в Украйна през март 2014 г. ( а преди това в Грузия през август 2008 г.) т.е. политиката на свършените факти и на признаването на силата като водещ аргумент в международните отношения, определено няма как да е академичният багаж, който офицерът Радев е натоварил на самолета на връщане от американския си академичен полет като руска кукувица над американско гнездо.

Бившият натовски генерал Радев явно е бил двойкаджия в това отношение. Учил, ама май нещо е недоучил. Освен ако не е отличник по бойната и политическата подготовка от някоя съветско-руска школа, за която не пише нищо в биографията му.

Едно не може да му се отрече на Румен Радев и в този смисъл се отричам от нотките на пренебрежение, ако съм допуснал такива в коментарите си по негов адрес. Той не само не отстъпва на Борисов по селски тарикатлък в извъртането на всяка теза, но май вече го задминава.

Борисов се представяше за върл антикомунист пред разбитите с помощта на мадридския таран отломки от СДС , за да превърне в чакъл под нозете си натрошените остатъци от синьото и да се покатери върху тях до върха на държавата. Днес Радев му демонстрира висш пилотаж в същия въздухарски коридор с нещо не по-малко хибридно.

Подобно на срамното заиграване на Борисов с паметта на дядо му, припознат изведнъж от него през 2009 г. като жертва на комунистите с повече от половин век закъснение ( за да съблазни на своя страна антикомунистите да му гласуват), днес Радев разиграва пропагандно натовската част от двойнствената си биография с надежда да изчопли гласове в своя полза от загорелия тиган  на прозападните българи ( и западните посолства). Защото червените са му в кърпа вързани- на тях льотчик с влага в очите пред руското окупационно знаме им дай и повече не се съмнявай в лояността им до герб…пардон- до гроб.

Кое от двете е по-подло, преценете сами. И ако можете, (отново) изберете по-малката подлост.

Превъзходната степен на подлост е подлога. Няма значение чия. И двата случая изглеждат “превъзходно”, но висшият пилотаж на Радев е на път да приземи Борисов като досегашен шампион в тези лупинги.

Борисов си намери майсктора.

Купуването и продаването на съвести и биографии е престъпление ( но не и за онези, които коват законите със съветски чук и ги подрязват после със сърпа до собстевното си низко ниво).  

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване