11/14/16 09:32
(http://ivo.bg/)

Побеждаващият наред победи и себе си накрая

Звучи като виц, но е факт: Бойко Борисов до такава степен е свикнал да побеждава, че накрая победи и себе си.

Пристрастен към победите (си), подведен пак от самомнението си на непобедим, той заложи всичко в казиното. Но спечели червеното. Рулетката се доказа като руска, а патронът, който му се падна, неочаквано за него гръмна в челото му. Беше предсказуемо при толкова много руски муниции, вкарани в барабана на револвера, но нашият герой, абониран за бутафорното перчене с халосните патрони, отказваше да повярва, че най-лошото може да му се случи.

Борисов заложи себе си на дузпата. И му биха дузпата. Загуби всичко, което имаше: своята непобедимост.

Когато Бойко губи, губи цял ГЕРБ.

Бойко не си играе на дребно: когато побеждава себе си, държи загубата да е зрелищна, невиждана- толкова голяма, както никоя победа на ГЕРБ не е била. Защото Борисов не спечели в НИТО ЕДНА област в България. За по-контрастно, след всички разграничавания от ДПС, кандитурата на Борисов за президент се оказа подкрепена победно само в…Турция.

В същия стил той загуби и изборите в София, замислени като резервна писта, като утешителна награда чрез евентуална компесаторна победа в най-големия софийски квартал ( “той ли беше най-голям или квартал Люлин е по-голям? “- затюхка се пред камерите бившия столичен кмет Борисов, който обича да го обичат в крайните квартали на София и редовно бълва омразата си към зоната на “жълтите павета” в центъра на града, която така и не можа да превземе със своя бандитски “чар” )

Какво още да кажем за този талант?

Ок, има още.

Борисов  си мислеше, че може да преиграе всеки лошо подготвен от него мач, но преигра. Той обича да бие дузпи по два пъти и да си бие дузпата два пъти, както се видя от повторната му премиерска абдикация. И понеже му се отдава, реши, че може и да гафи многократно. Повярва си, че му е позволено да си вкарва автоголове по повече от веднъж в един и същи мач, без това да му се отрази на крайния резултат. Важно му е да е голмайстор, макар и с попадения в собствената врата.

Никой друг не би си и помислил да нарече “грешка” участието на своята Цецка в надбягването преди още това да бъде потвърдено в крайната фаза на щафетната надпрева. Колкото и да беше вече ясно как в състезанието от двама тя ще бъде втора, да я обявиш в качеството на треньор и подбудител на нейния куц спринт за победена преди финала е смайваща проява на съчетано бягане от отговорност, плюс глупост на квадрат, гарнирана с извънредна доза пуйчине в стил : “ на мен ми е позволено и това”.

Къде са сега другарите социопати, които с плюнки на уста ( доста буквално за Райчев) го хвалеха на тяхната пързалка за страхотната, феноменалната направо харизма и особено за невероятната му, извънземна политическа интуиция? Как къде- пак са сред абонираните за новия рунд от публичното телевизионно надлъгване шамани от корпуса за бързо реагиране с коментари като за бавно развиващи се. Само че сега вече са на обратната позиция и се надпреварват да броят грешките на техния безгрешен Бойко.

Мнозина се упражняват сега в мачлето под надслов “ритни падналия Бойко”, имитирайки неговия стил, оставил незабравим отпечатък от бутонките му върху лицето на България. Но  турнирът за купата на Съветската армия беше спечелен не от тях, а пак от него. Никой не може да победи Бойко, както само Борисов може!

Общественият договор с “простите” , които Му гласуват, беше скъсан от онези, с които Той се подигра, смятайки ги за по-прости ( дори и) от него. Лъга близо година какви страхотни кандитатпрезидентски козове има в ръкава (на тениската си) и накрая извади в последния момент от фуражката си Черния Петър. Съобщи им, че ще гласуват и за него, щом Той им казва да го направят. Топчето обаче се завъртя в рулетката и се спря на червено. Друго просто нямаше в тази игра с две възможности да загубят сините ( каквото и да значи вече синьото в днешната политическа палитра в стъкларския магазин след дългата разходка в него на слонски отмъстителния Бойко).

Бойко с двете лица – едното за пред Запада, другото за пред Изтока, си организира играта “двама Бойковци се карат, трети печели”. Третият е в неизвестност засега, но се опитва да наднича от бъдещето през телевизионния екран на едно шоу, чийто нов популистки проект беше подкрепен тайно от Борисов под формата на референдум, пришит към президенските избори на вълната на високата избирателна активност.

Мъжоритарната система на управление, олицетворявана от Бойко, се срина за една нощ. Предстои да видим как ще се опитват да ни оседлаят чрез мажоритарния й вариант, в който възможностите за сделки се свеждат до балотажа между Бойко и Слави на този етап. А сделката е сделана в Кремъл, твърдят ВСИЧКИ световни агенции в оценката си за резултата от изборите в България, колкото и тази подробност да “убягна” от погледа на дежурните коментиращи у нас и техните любезни домакини в телевизонните говорилни.

Участието на толкова много кукли на конци вещае КОНЕЦ ФИЛЬМА, но все пак се надяваме TO BE CONTINUED.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване