11/16/16 07:42
(http://asenov2007.wordpress.com/)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „КОРУПЦИОННАТА БЪЛГАРИЯ“ В ПЛОВДИВ

Пламен Асенов

15027430_10154740348689777_868929712181889230_n

Ако сме умни, ще прочетем тази книга.

Тя никога няма да стане любимото четиво за човешката ни емоция, за онова донякъде разбираемо желание да плуваме безметежно из живота и да се забавляваме. Но със сигурност би трябвало да се превърне в настолно четиво за българския ни разум, ако такъв все още ни е останал в главите.

Да, тя ни връща във времена, които не бихме искали да преживеем отново – онези, в които комунистическите бандити откровено и безогледно, директно, чрез подставени лица и по всякакви други възможни начини, награбиха ненаграбеното от тях дотогава, разпределиха си териториите не само в сивата и черната, но и в бялата зона на живота ни, сътвориха модел на посткомунистическия ни преход, който изкриви целта и смисъла на самия себе си.

Да, твърде неприятно е да четем как ни изработиха тъпите иначе членове на тази престъпна шайка, докато ние, светлите интелектуалци, лапахме мухите и наивно се самозалъгвахме, че съвестта и моралът ще заговорят в тях, че принципите на доброто ще надделеят над силите на злото, че нещата сами ще си дойде на мястото, защото всички хора са умни и чисти, създадени от ангелски дъх.

Затова трябва да четем тази книга – за да знаем.

И за да успеем чрез повторното виртуално преживяване на миналите събития да предотвратим възможността утре те пак реално да ни се стоварят върху главата.

ЗАТОВА – ЗАПОВЯДАЙТЕ!

На 17-ти ноември (четвъртък) от 18.30 ч. в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив ще бъде представена книгата на Едвин Сугарев, Христо Христов и Петър Бучков „Корупционната България: Историята на корупцията в България в годините на прехода към демокрация (1989–2014), том 1“.

„Голямото предимство на този изследователски труд се състои в това, че събира на едно място поредица от корупционни афери, които обединени на едно място, демонстрират последиците от корупцията, изкривяванията в цялостната обществена среда и възпроизвеждането на тези практики на по-високо равнище…“ – Момчил Методиев.

„Наличието на постоянно присъстващи корупционни скандали, засягащи премиери, министри, и народни представители – както и фрапиращият отказ да бъде потърсена отговорност за извършените от тях престъпления, девалвират не само демократичните ценности, но и доверието в политическото като цяло“ – Едвин Сугарев.

Проектът е подкрепен от фондация „Америка за България“.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване