12/07/16 09:26
(http://ivo.bg/)

Геополитическите шегички на ядрения шоумен Путин

https://youtu.be/t5JFY5cMDvc

Руският самодържец сам изпитва гениални дичица в телевизионо шоу. Това се вижда от предаване на Канал Россия 24 , в което Руското географско дружество награждава две надарени русначета ( едното по фамилия Цой, а другото Аскирко).

Дечицата имат дарбата да познават по контурите на една държава на картата коя е тя и как се казва столицата й.  Изобщо демонстрират познания по география с точност на компютри. За по-достоверно обаче, че става дума за генийчета, а не за нагласена работа, малък изпит им спретва лично президентът Путин пред препълнена със знаменитости зала, като големият режисьор-путинист Никита Михалков ( който си бърше очилата от умиление). Камерата често набива върху щастливата физиономия на военния министър Шойгу ( имащ май физическа прилика с малкия Цой на сцената), известен като ястреб по въпросите на руския шовинизъм и неговата военолюбива интерпретация чрез реални действия в чужбина.

Кулминацията на предаването е в последните 45 секунди. С прегръдки и целувки, Путин задава допълнителни въпроси на децата, на които те отговарят само с едно запъване на петгодишния Цой ( мляс по бузата от Путин за награда). Прегръщайки 9 годишния Мирослав Аскирко, Путин настройва очички на вълна “ а сега аз да ви кажа нещо” и задава сакралния въпрос: “ А къде завършват границите на Русия?”. Детето отговаря по учебник за Беринговия проток и брега на САЩ. Но Путин, с дяволити пламъчета в оченцата, този път го поправя, като натъртва бавно, че да го чуят чак в Аляска: “Границата на Русия не свършва никъде”.

Детето проявя разбиране, грейва от тази малка поправка. Публиката е във възторг. Доволният Путин, като опитен шоумен, не пречи на аплодисментите спрямо собствената си персона, не е вежливо, някак си. Ето защо почти не се чува сред всеобщия възторг, че накрая промълвява “ Е, това беше шега”.

Ето такива геополитически скечове разиграва пред целия свят ядреният шегаджия Путин.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване