Thalloderma Shop
12/27/16 11:31
(http://ivo.bg/)

В Русия признаха Ту 154 за опасен- кога ще се стреснат и от ядерните бомби в енергетиката?

Путин е наредил да бъдат спрени от полет всички налични самолети ТУ 154. До това решение се стигна най-после след поредната трагедия с този самолет, на борда на който през последните години загинаха общо близо 2000 души.

Трябваше обаче да се стигне до катастрофата с военния ансамбъл и с идеята на Кремъл той да повесели руските съучастници в разрушаването на най-големия сирийски град Алепо, за се реши най-накрая Москва да направи това, която при далеч по-малко драстични обстоятелства на Запад правят с изваждане от употреба на самолети и друга техника, проявила дефекти ( случвало се е както с отделни модели лайнери, така и с автомобили, провили някакво отклоние, оттегляни от пазара – защото и автомобилите са “масови убийци”, включително на анторитета на призводителя).

Макар и без същия трансграничен ефект, трагедията със загиналите руски пътници на борда на Ту 154, напомня в едно отношение на Чернобилската ядрена авария. След нея целият свят си даде сметка за опасността от ядрената енергетика, а съветската го закъса с поръчките. Не и в България, разбира се, където корупцонерите са се окопали здраво и непрекъснато тръбят за това колко безопасна е ядрената енергетика ( въпреки Чернобил, а вече и въпреки Фукушима).

В “задачата” се пита: какво трябва се случи и къде ( не дай Боже и в България), за да се стреснат лакомите ядрени продавачи на илюзии, че атомните централи били най-добрият, най-чистият и най-евтин ( “евтинията” им е основният “аргумент”) вариант да си подсигурим светло електрическо бъдеще? Подобно на поредната катастрофа с Ту 154 , натрупванията от взривяването на ядрените бомби – каквито са електгрическите централи с ядрено гориво-  през десетилетията в съответния атомен мащаб, би трябвало да отрезви ламокомията на заинтересованите и глупостта на потенциалните им жертви.

Забележката се отнася към мислещите хора, които трябва да си дадат сметка за най-важния аспект от нестихващата борба на българското ядрено лоби, втренчено в печалбата и неглижиращо напълно възможната на базата на статистиката досега хипотеза , че дори и една единствена ядрена авария би (ни) струвала колкото всички бедствия, регистрирани някога по нашите вземи взети заедно. За векове напред.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване