Thalloderma Shop
12/28/16 16:39
(http://ivo.bg/)

Чехите отблъскват руските мечешки прегръдки, а ние сме под руския чехъл и на дъното на европейските класации

“Чешкото правителство ще създаде специално звено срещу фалшиви новини в опит да се пребори с дезинформацията, разпространявана от руското правителство, предава “Гардиън”.

Целта на звеното е да се противопостави на външна намеса в предстоящите парламентарни избори през октомври.

Правителствени представители твърдят, че Кремъл е зад близо 40 сайта, разпространяващи радикални възгледи, конспиративни теории и невярна информация.

Според държавния секретар по европейските въпроси Томаш Проуза главната цел на руската пропаганда в Чехия е да породи съмнения в демократичната система на страната и да изгради негативна картина за НАТО и ЕС.

Центърът за борба с тероризма и хибридните заплахи ще заработи от 1 януари догодина като част от вътрешното министерство. “  (OFFNews)

По ирония на съдбата в много отношения днешна Чехия е антипод на ставащато в днешна България. Общото между двете “славянски страни” е предимно в това, че членуват в едни и същи елитни зпадни клубове, но ефектът от това е твърде различен за двата народа.

Сигурно е дълго да се обяснява защо това е така, особено чрез анализа на исторчските предпоставки.

Но има и кратко обяснение. То се съдържа в горната информация: чехите могат си позволят иронията да имат президент русофил, но това не им пречи редовно да гонят руски шпиони и да се противопоставят на постколониалните руски опити да дестабилизат страната. Отстоявайки своята независимост и принадлежността си към елитните западни клубове ( която трябва да се доказва непрекъснато не на думи, а чрез дела), Чехия върви успешно напред и нагоре в европейските класации.

Ние си позволихме за кратко да имаме президент “русофоб”, но това не промени асболютно нищо в слугинското отношение на българската политика като цяло спрямо бившите ни руски господари, превърнали България в експериментално поле за проникване в една отделна страна от ЕС и НАТО, както и в посмешище за целите на руската антиевропейска пропаганда. Тя не среща каквата и да било инститционална съпротива от държавата на русофилите, оглавявана ту от немския русофил Сакскобургготски в тандем с потомствения съветофил Станишев, ту от “лицето на Русия в България “ ( по Шаренкова) Георги Първанов, ту от неговия съзаклятник Борисов, а по едно време – и заедно от всички споменати герои на дружбата с руските неоколониалисти в различни комбинации и конфигурации.

Ето защо, за разлика от Чехия, тук кретаме напред и драпаме нагоре, но си стоим на дъното на европейските класации.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване