Thalloderma Shop
12/30/16 23:26
(http://www.kulinarno-joana.com/)

9 рецепти от 2016, които ме направиха по-добър готвач

По това време на годината, във всички сайтове и блогове, за които съм абонирана и следя, обичам да чета публикациите за най-търсените, най-четените рецепти, както и класациите с любимите на авторите на блоговете рецепти за съответната година. Скролвайки върху поредната класация изведнъж ме обзе любопитство какво се случва в моя блог за 2016, затова преди да изчакам редовния годишен репорт от WordPress, с Вальо погледнахме статистиката в Google Analytics за най-посещаваните рецепти публикувани през 2016 година в блога.

Рецептите на 2016, които ме направиха по-добър готвач

Не съм учудена, не съм изненадана и дори не съм шокирана. Най-четените рецепти за са сладкиши. Както винаги! Но има и две рецепти с патладжани, които са всъщност двете от общо три солени рецепти с най-голяма посещаемост за годината, затова спокойно мога да я обява за патладжанената година. С това последното се шегувам, разбира се. Виж кои са най-четените рецепти в блога публикувани през 2016 година, а после може да прегледаш и моите фаворити за годината, които ме направиха по-добър готвач, с коментари към тях.

Десетте най-четени публикации на 2016 според Google Analytics

  1. Ябълков сладкиш с крем Забайон
  2. Ягоди и жасмин в пролетна декорация
  3. Шоколадова торта с мус от крем сирене и сладко от горски ягоди
  4. Тарт от бързо многолистно тесто с карамелизиран лук, гъби и бри
  5. Шоколадов кейк с меренг, лешници и малинов сос
  6. Baci di Dama – италиански сладки с лешници и шоколад
  7. Пълнени патладжани
  8. Шоколадов тарт с маскарпоне, рози и малини
  9. Чийзкейк с рикота, таитянска ванилова шушулка и мармалад от череши
  10. Печени патладжани с карамелизиран лук и козе сирене

Рецептите на 2016, които ме направиха по-добър готвач

Кускус с печени зеленчуци и козе сирене

Кускус с печени зеленчуци и козе сирене

Понякога забравяме основи и дори любими техники, с които сме започнали да готвим, за да се отдадем на новото и непознатото; на експериментите и провалите; на изненадващи комбинации от продукти, съответно и вкусове. А колко хубаво може да бъде, когато се върнем отначало, за да преоткрием познатото. Направих това с тази рецепта, а за отличен резултат научих кои зеленчуци и кореноплоди да съчетавам на едно печене.


Сушени смокини в шоколад с пълнеж от крем с горгонзола и лешник

Сушени смокини в шоколад с пълнеж от крем с горгонзола и лешник

Това е една от любимите ми рецепти за 2016 година и съм горда с нея, просто защото я създадох в спонтанната ми лудост, от която започна да се оформя идея. Може да прочетеш за това в самата публикация.


Патешки рийет

Патешки рийет

Защото, когато имаш неуспех в кухнята, може да направиш така, че никой да не разбере. Виж как в публикацията за една патица. И помни, че винаги има изход от неуспешен опит в кухнята, освен ако не се е наложило да ползваш пожарогасителя. Или просто трябва да съумееш да излезеш от ситуация, както се казва.


Печен агнешки бут и оризов пилаф

Печен агнешки бут и оризов пилаф

Многото опити за печене на агнешки бут, при които исках да постигна спомена за онази хрупкава, леко мазна коричка с тъмно златист цвят на повърхността му, ме наградиха с приближаване до отличния резултат. Освен упоритостта и последователността ми в това начинание, за по-крехко и сочно месо, запазило максимално своя характерен вкус, използвах точната термична обработка и приложих идеята, че малкото винаги е повече.


Грилована цикория с прошуто, сушени домати и бешамел с гауда и намачкани картофи с мед

Грилована цикория с прошуто, сушени домати и бешамел с гауда и намачкани картофи с мед

Книгите винаги носят вдъхновение, а тук то се изпълни с лекота. Освен това, винаги може да научиш нещо от някого, което да включиш в твоето произведение. Толкова много дава любознателността и честността!


Лавандулов грис и къпини в хрупкави кори

Лавандулов грис и къпини в хрупкави кори

Идеалният летен десерт за мен! А когато хрупкавото в него се изгуби знам, че мога да приложа практично и наистина вкусно обновяване. Искаш ли да научиш как да се справиш с това?


Печени свински ребра и доматен барбекю сос с пушен пипер

Печени свински ребра и доматен барбекю сос с пушен пипер

Макар че приготвям тези ребра от няколко години насам, публикация с рецепта за тях направих едва сега през 2016. Винаги когато ги приготвям използвам подправки и добавки, които имам в наличност и които искам да съчетая точно в този момент. Едно обаче е важно – да се спази технологията на приготвяне. Така всеки път имам отличен резултат.


Майсторски клас за френски макарони на Gastronomix 2016

Презентация на френски макарони на майсторския клас на Gastronomix 2016

ОК, тук няма рецепта. Това беше голямо събитие, както за кулинарния свят в нашата страна, така и за мен. Научи ме, че винаги мога да бъда по-добра в това, което правя и ме предизвиква към нови постижения. Отново благодарности на всички, които участваха в организирането на това събитие.


Многозърнести крекери с брашно от спелта

Многозърнести крекери с брашно от спелта

Рецептата за най-добрите крекери, която търсих твърде дълго. Но я намерих! Любознателност, търсене и откриване са ключовите моменти тук. Но и не само тук, впрочем. Нужни са навсякъде, във всяко нещо, което правиш. И търпение. На това ме научи тази рецепта. Търпение за всяко нещо, което идва, повярвай ми, в най-точния момент или конкретно казано – когато съм готова.


Презентация на френски макарони на майсторския клас на Gastronomix 2016

2016 за мен беше изпълнена със стремежи и ползотворна година. Бих искала да продължа да вървя по пътя, по който си избрах преди 8 години със все същия хъс и жажда за знания. Хора, аз готвя дори в съня си. А има още толкова много храни, подправки, комбинации от тях и техники на приготвяне, които искам да опитам. Точно това – кулинарията, не ми доставя просто радост, тя ме изпълва. Сигурно има защо. Пожелавам на всеки един от вас такава отдаденост.

Кулинарно - в кухнята с Йоана

9 рецепти от 2016, които ме направиха по-добър готвач е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Публикувана на 12/30/16 23:26 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/g_Ewg8jCOQk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване