Thalloderma Shop
02/06/17 09:16
(http://ivo.bg/)

Sorry,  Сори(н) Гриндеану, не е виновен Сорос

Romania-Insider: Председателят на румънските социалдемократи оттегли подкрепата си за спорните промени в законодателството след четири дни протести

Председателят на Румънската социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви, че спорният декрет, изменящ наказателния кодекс на страната ще бъде оттеглен, ако и правителството също се съгласи. Това е неговото първо отстъпление след като страната стана свидетел на продължили четири нощи протести срещу намерението на правителството да отслаби борбата срещу корупцията, предаде Romania-Insider.

„Мога да кажа, че членовете и симпатизантите на партията вече не могат да бъдат държани. Те също искат да излязат на улиците и да изразят своето дълбоко неодобрение към вдъхновеното от Джордж Сорос движение, на което сме свидетели. Партията се самоорганизира и чувствам, че не мога да сдържам от тук, в центъра, натиска от организациите по страната, които могат да доведат близо един милион души по улиците на Букурещ“, заяви Драгня. Той добави, че като отговорна личност, не може да стои и да гледа как Румъния е разделена заради „безотговорността на президента Клаус Йоханис“ и ще предложи на правителството и на коалиционните му партньори да открият решение на ситуацията.

„Обещавам отговор за слагане на край на конфликта свързан с указа, който се надявам да бъде приет от правителството. Може да говорим дори и за неговото отменяне, ако министър-председателят Сорин Гриндеану приеме. Надявам се да убедим членовете и симпатизантите да не излизат на улиците да ескалират напрежението. Не искам конфликт в който румънците да се изправят срещу румънци и да разцепят страната на две“, добави той. ( Фокус)

От многобройните съобщения в медиите за успеха на гражданските протести в Румъния  избирам  да цитирам думите на главния виновник за тях Ливиу Драгня, който се опита да си уреди амнистия за условната присъда, получена за корупция.

Спрях се на този цитат задари неговата “конвертируемост”.

Както се вжда и в Румъния едни другари се оитват да оправдаят собствената  наглост и неадекватност с обвинения към…Джордж Сорос.

На път съм да повярвам почти, че световната демокрация си има вожд, направо диктатор-демократ, на име Сорос. Обаче, сори (  sorry)…

Съжалявам примитивите, които не могат да си обяснят неразбираемия за тях свят. Верни на своя “диалектически материализъм” те продължават да сричат творящата се пред невярващите им очи истроия на сектантския си диалект. Убедени са, че само подкупите ( на Сорос) са в състояние да мотивират и мобилизират недоволството от тяхното самодоволство.

Ами ако го нямаше “универсалния злодей” Сорос? Кой щеше да им е виновен?

Едно време в НРБ, когато министър-председател беше съветската марионетка с руския акцент Гриша Филипов, имаше виц, според който на социализма трите основни пречки са “сушата, кишата и Гришата”.

Сори, но не Сорос, е виновен на Сори(н) Гриндеану, който не вижда гредата в своето око!

Потвържадава се още една аналогия с обратен знак от миналото, която ни караха да повтаряме – дефиницията на фашизма като див и варварски навсякъде по света, както е казал др. Г. Димитров на Лайпцигския процес. Можем да се убедим отново, тзи път от убедителното румънско  потвърждение ( за да не ходим чак до Венецуела, например), че социализмът навсякъде и винаги води до бунтове на народа срещу “народната власт”. Не защото не е питомец на тоталитаризма и не е варварски ( претендиращ по дефиниция да разруши “стария свят”), а защото е петимен да раздава сътвореното от други – най-вече на най-лакомите другари и другарки, сдобили се с власт.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване