Thalloderma Shop
02/06/17 16:33
(http://ivo.bg/)

Социалдемократическият сутиен в Румъния и ръката на Русия в България

Доказано корумпираният чрез ( макар и условна) присъда лидер на румънските социалисти Ливиу Драгня, който подпали фитила на протестите в Румъния и отрече днес необходимостта от оставка на правителстовото в Букурущ под техния натиск , си намери в България (не)очакван защитник в лицето на журналиста Петър Волгин. Той твърди, че протестите на румънците са фалшиви и са организирани просто поради това, че са срещу левите, както било и у нас преди. http://onovini.com/2017/02/петър-волгин-хора-ставащото-в-румъния/

Не бих си позволил да коментирам толкова незаменим коментатор в националния ефир ( и не само на БНР, но и на БНТ, ако се броят неговите изяви в запазеното за важни персони предаване “Панорама”) , като Волгин, от моята незначителна блогърска камбанария. Обаче ще направя маргиналната си реплика единствено под формата на призив да не се посяга на Волгин от страна на желаещи да се възмутят граждани във връза с факта, че на практика Волгин подкрепя корупцията, поради това, че поне в Румъния тя беше разобличена съдебно и политически ( чрез указа в подкрепа на корупцията) да действа на принципа “лява ръка, ляв джоб”.

Волгин, казано без ирония, наистина е прав, че в България корупцията не получава отпор и по отношение на (уж) десните управници. Без да иска така той уличава основателно в сговор соцгербаджийството. Обаче явно няма как да е прав при поставянето на знак за равенство също между България и Румъния. Там в затвора са вкарани министри от всякакви политически цветове, но точно червенеещите опитаха да употребят властта си, за да измъкнат своите. А Волгин им адвокатства.

Волгинопободните защитници на соцкорупцията имат тежък проблем и с руския фактор в случая. Защото в Румъния нито доказано корупираните социалисти, нито техните политически опоненти могат да бъдат заподозрени в русофилия. Иначе казано, протестиращите не могат да бъдат обявени за русфоби, които се бунтуват срещу други русфоби.

Протестират стотици хиляди румънци. Волгин ги обявява за незначителни като бройка спрямо гласувалите за социалдемократите, които обаче си стоят по домовете и кой знае защо не излизат да защитят протестиращите срещу борбата срещу корупцията.

Волгин морализаторства с въпрос, дали и в Румъния разголени девйки не участват в протестите, както у нас.

Според вица за социалдемократите, те са ката сутиена: притискат силните, обединяват левите и десните, и подкрепят слабите.

В този смисъл румънският сутиен определено се оказа преди всичко място, в което едни социалдемократи искат да им подпъхват пачки.

Главното в случая е Волгин, обаче, да бъде оставен да доказва, че да си русолюбец и защитник на лявата корупция е едно и също. За България тази илюстрация е важна.

Така че, моля, не пречете на Волгин. Той върши в националния ефир онази работа, която никой политик или коментатор, с претенцията да е десен, не може да свърши толкова безнаказано.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване