Thalloderma Shop
02/13/17 17:20
(http://ivo.bg/)

Логото на червената логорея: “всичко мога, всичко знам”

Хващам се в греха за втори път в рамките на деня да си “говоря с телевизира”, но какво да се прави, когато телевизиите ни заливат с логореята на червени екземпляри, които не могат да скрият еуфорията си от възбудения им властнически нагон и предизвикват омерзението ми!

Сутринта но Нова тв гледахме и слушахме самовлюбения водач на червени листи за изборите Стефан Данаилов, а привечер си общуваме задочно с друг водач на листи- “новото лице”, всеотдайния путинист Иво Христов, доцент в Пловдивския университет.

Общото между тези водачи не е само партийната писта за кариера, макар Христов да кокетничи със своята независимост като представител на гражданската квота и дори въздиша колко трудно му било да се включи в политиката- щото бил интелектуалец ( скромен, та скромен)!

Тъкмо “скромността” на този род кадри е дебелата червена нишка, която ги свърза допълнително по веригата на безпрекословната вярност към Москва. В скоби казано, същото явление можеше да бъде видяно вчера в друго телевизионно предаване, в което намусеният от пиедестала на своята експертност Боян Чуков на няколко пъти подчерта, че съобщава от екрана на БНТ неща ( на опонента Руслан Трад и на водещия), които могат да бъдат разбрани само от онези, които са в състояние да ги разберат- толкова е начетен той, а също велик и мъдър. Конкретно опонента си Чуков директно обвини, че не е компетентен, защото …не бил гледал достатъчно телевизия и затова не знаел, че мюсюлманиТЕ режат глави на християни.

Доц. Иво Христов също на няколко пъти засната в предаването “Лице в лице” в позата на преподавателя спрямо Цветанка Ризова, която обвини, че не е чела достатъчно,  за да си позволява да му задава уточняващи въпроси. Поводът за изразеното от него презрение беше недоумението, което предизвика у водещата репликата, че сме били “на ръба на войнатата” неотдавна- нещо, което явно само на него му е известно. Или може би преди това е станало известно на онези началници в руския шпионаж, които дърпат конците на българското русофилство?

За голямо съжаление, липсата на уточнение относно току-що подминалата ни война ( с Русия) не остана единственият увиснал въпрос в студиото. Опитът на стопанката да получи прогноза за признаването на Крим (от САЩ) удари на камъка, в който Христов се препъна толко явно, че посегна веднага към спасителното хвърляне на камък срещу признаването на Косово.

Руско и плоско като вярата на средновековнитие фанатици, че земята е плоска въпреки фактите!

Доц. Христов така и завърши победоносното си ( според усещането му, видно от самодоволната поза) участие в предаването с контравъпроса за Косово и с обещанието да отговори за признаването на Крим тогава, когато водещата му отвърне защо сме признали Косово.

Молодец! Така се отговаря по конспект, спуснат от Москва. Нищо, че е тъпо да сравняваш многонационалната военна операция за предотвратяване на геноцида на Милошевич, надвиснал над десетки хиляди мирни жители като една започнала, но все пак осуетена в по-големи мащаби реалност в Косово, с вероломната окупация на Крим, където косъм не е паднал от ничия руска глава. Тя беше мотивирана с шовинистични и експанзионистични аргументи от един голям побойник, възползвал се от слабостта на своя съсед. Да не говорим, че Косово не е анексирана територия от страна военните победители, какъвто е случаят с Крим.

Всъщност отговорът на въпроса на “експерта” ( в качеството на какъвто Христов обеща и друг път да отваря очите на Цветанка Ризова и на нас, невежите зрители) се съдържа във факта, че Косово има признанието на мнозинството държави , членуващи в ООН ( 109 от общо 199), докато Крим е признат за законна руска плячка практически само от Русия и от няколко мизерстващи клиенти на руската политика, корумпираща Армения, Беларус ( през 2014 г. но вече с големи резерви към днешна дата), Боливия, Куба, Северна Корея, Никарагуа, Судан, Сирия, Венецуела, Зимбабве + Марин льо Пен, която е разобличена в буквалния смисъл като клиент на руското финансиране.

“Финансиране” ли написах?

Да, това също трябва да се добави към темата за фундамента, който прави толкова самоуверини и надменни адептите на кремълските интереси в България. Не че някой се е засилил тук да ги разобличава ( и в това отношение), но поне ще бъде интересно да наблюдаваме как ще си променят на бърза ръка “възгледите”, когато Русия повтори съдбата на СССР от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Между срамните тайни, които изплуваха тогава, бяха конкретни разкрития за това как съветската пета колона е била финансирана десетилетия наред в в “капиталистическите държави”, където органите на комунстическите партии до един колабираха след спирането на съветското кранче- от английския “Морнинг Стар” и френския му аналог “Юманите”, до италианския “ Унита”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване