Thalloderma Shop
02/27/17 09:10
(http://ivo.bg/)

Ще ни залеят ли (български) мигранти?

По информация на британския печат британският министър-председател Тереза Мей обисля мерки за борба срещу мигрантите от …ЕС. И по-точно, и по-специално ограчителните мерки ще се отнасят за нас ( и румънците).

Според цитиран от “Индипендънт” и “Телеграф” правителствен източник, Мей се опасявала, че половната жители на България ( и Румъния) можели да се изсипят на острова, ако не бъдат спрени.

Да ви напомня на нещо това грандиозно обобщение, разпалващо страхове? Питам, защото на мен ми прилича на неприличните по своя арогантен популизъм новогодишни пророкувания на премиера Борисов в края на 2015 г., че през 2016-та има опасност да ни залеят 10 000 000 ( десет милиона) мигранти. По този начин Борисов не само произнесе една тлъста лъжа, но и я предопредели като основна копаня за растеж на политически джуджета до степен, че му изядоха рейтинга и се превърнаха в новия политически шишко, наедрял на трапезата на популизма, но с нарастващ апетит за властта.

Напомня ми,  обаче , също и на това, колко много рашизираната публика у нас ръкопляскаше на изолационисткия успех на референдума във Великобратания, обожаван от Москва поради разрушителния му характер за омразния на Кремъл ЕС.

Нещо не чувам аплодисмети на тези нашенски патриотари във връзка с британския мигрантски бумеранг върху радостните български глави. Да вземат да се възмутят , че посягат на най-милото ни.

Да не си помислихте, че българите в чужбина са им най-милото ( сакън, те са гласоподавале на “вражески” на патриотарите формации!)? Не, най-милото им са доходите им, които са второто най-голямо перо, след европейските фондове, което поддържа България жива в условията на драматичен и дългогодишен спад на преките чужди инвестиции.

Тук се получи така: българите избягаха да работят в чужина, а чуждите капитали, които ентусиазирано ни навестиха в първите години на европейското ни членство, хукнаха да бягат обратно през глава след като се убедиха на каква руско-българска корупционна съпротива се натъкват. На кого му се ще да се бори с руско-българската традиция на нагласените търгове, задължителните подкупи и липсата на независимо правосъдие при положение, че по света има доста по-гостоприемни места за инвестиране?

За кумулативния ефект от бягството на българите на Запад и на западните капитали от България трябва да благодарим на управляващите през този 10 годишен период- същите, които се менкат край върха на властовата тенджера, за да обират каймака. В момента са се подредили отново на първо и второ място в социологическите проучвания и точат големите лъжици за следващото раздаване на порциите.

Но “най-интересното” предстои, ако се осъществят намеренията на Тръмп да гони мигранти от САЩ в особено големи мащаби. Това би означавало десетки хиляди българи, потърсили по-добър живот в държавата на мигрантите, да бъдат принудени да се завърнат тук ( най-после растеж на населението, нали!), за да могат да се радват от безопасно разстояние на онзи, на когото ( според някои пребиваващи в САЩ нашенци) много се радваха на победата на Тръмп под мотото “Америка на първо място”.

Така е, понякога второто място означава не просто загуба от шампиона, а направо да те изхвърлят от стадиона, на който веднъж са ти позволи да се състезаваш.

Поуката ( би трябвало да) е: който мигрант попържа, сам се пържи после в ролята на жертвата на страховете, които е подклаждал. https://www.actualno.com/society/desetki-hiljadi-bylgari-moje-da-bydat-deportirani-ot-sasht-news_595524.html

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване