Thalloderma Shop
03/10/17 15:22
(http://ivo.bg/)

Радев опроверга подозренията, че се еманципира от БСП

Скептицизмът, който изразих като “обсновано предположение” за нежеланието на президента Радев да се раграничава с бързи стъпки от своята политракета-носител, която го изстреля на върха на държавата, се оказа повече от основателен. Часове след като се позовах на аргументираната информация на Klub Z  от Брюксел в статията си от днес, която озаглавих “Президентът Радев се разграничава от кандидатпрезидента Радев”, той опроверга ( и моя прекален оптимизъм относно неговото еманципиране от БСП).http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37384321

Уточнението на Радев, според което той не одобрява споразумнието СЕТА ( но не е и възразил срещу него, като става все пак ясно), се нуждае от превод за онези, които биха се загубили в следите на лупинга на нашия храбър пилот, раздразнен очевидно от това, че е заподозрян в нелоялност към своите ментори от БСП.

Превеждам витиеватото обяснение на Радев, направено в Брюксел, според което решението на Съвета за СЕТА е пожелателно, декларативно и направо невалидно, понеже не е подкрепено от Полша, по следния кратък начин като самопризнание за хитруване и двойна игра: “ Знаех, че Полша ще постъпи така и поради тази причина “пропуснах” да се изложа пред чужденците с позиция срещу споразумението”, оправдава се на практика Радев.

За разтревожения за кратко кошер на червените в България настъпи успокоение: подозренията, че Радев започва да става самостоятелен в поведението си, се оказват преждевременни. ако перифразираме сарказма на Марк Твен по повод публикуването на некролог за неговата смърт, Радев заявява ( но без капка хумор в изказ) : “Съобщенията за моята моята нелоялност към БСП са твърде преждевременни”.

За българите, които не са му гласували, но се почувстваха длъжни в рамките на няколко часа да си помислят нещо положително за него, отпада необходмостта да си кривят душата.

А за Бойко Борисов, който буквално повтори въпроса към Нинова с искане да каже сега, ( който повдигнех в споменатата по-горе статия)- дали Радев не се окзава за нея сега “национален предател”, остава задачата да ревизира изразения си възторг, обоснован с убедеността, че президентът не е можел да не подкрепи СЕТА след като от Европа са ни изпратили толкова много пари.

Че от Европа са дали много пари, които при цялата корупция, съпътстваща разпределянето им, все пак дават видими резултати в полза на обществения интерес, е факт, известен на всички до последния евроцент. Никой обаче не казва колко пари са дадени от Русия, за да дирижира марша на нейната пет колона. За което управлението на Борисов не просто допринесе със своята търпимост към виреещия в благоприятнта среда тумор на външната намеса на тази държава във вътрешните ни работи, но без преувеличение изигра ролята на покровител в селото без кучета, което Москва третира като своя законна плячка след упоритото инвестиране в разграждането на българската кошара пред набезите на московските вълци ( нощни, сутрешни и пладнешки).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване