Thalloderma Shop
03/25/17 09:13
(http://ivo.bg/)

Ден за размисъл върху лицемерната забрана да се мисли на глас и за пла(нк)тоническата любов в информационния океан

Днешният ден за размисъл преди утрешните избори повече от всякога досега може да бъде обявен за ден на законно упражняваното лицемерие в държавата. Наистина ли си мислите, че някой седи и си мисли какво да измисли в последния момент и най-после да реши за кого да гласува? Забраната мислите да се изказват на глас е една от глупостите, с които сме свикнали- подобно на онази традиция да празнуваме Октомврийската революция през ноември и тъпо, но упорито да си я наричаме октомврийска поради липса на указания отгоре за промяна в названието.

Защо пък този път лицемерието да е още по-голямо от обикновено, ще попита някой. Отговарям: по “технически причини”.

С течение на времето потребителите на океана от информация и най-бързо развиващо се средство за комуникация, каквото е виртуално пространство в интернет, стават все повече. Тази година със сигурност са се размножили спрямо миналата – да не говорим за сравнението с предишните, по-предишните и т.н. парламентарни и всякакви други избори. Следователно забраната да се говори на глас за това какво мислим за политиката и най-важното и проявление, каквото са изборите, става все по-лицемерна.

Лицемерна е, но не се намират смелчаци , сред онези, на които делегираме нашата воля ( за промяна?!) чрез работата, за която ги наемаме в качеството им на политици, които да забележат абсурда с наложената забрана да се говори за политика публично в деня преди изборите- забрана, измислена преди ерата на интернет и прилагана днес папагалски според едно закърняло във времето решение на нашите законодатели.

Дори и да беше възможно да се установи контрол върху споделените мисли в интернет с днешна дата, какво да правим с вчерашната агитация, запаметена и крещяща отвсякъде в сайтове и коментари, свързани с тях – да не говорим за чистата партийна реклама, която е платена точно с цел да пребъде във времето, включително и в днешното “забранено” време за политическо говорене?

Но какво да се прави- купуването и продаването на мисли не е престъпление. И от този факт се възползват лицемерите, които призоават да се спазва закона, след като напълно съзнателно са го нарушили с всякакъв вид агитация в интернет.

Впрочем, ако сме живи още достатъчно дълго, ще станем свидетели на това, как телевизиите окончателно ще загубят състезанието си с интеренет по степента на влиянието си върху избирателите- така, както вече вестниците го загубиха. Дали това е добре или не съвсем, е друга тема ( защото е здравословно да има конкуренция, а замяната на една диктатара с друга не води до нищо добро). Но преди това да се случи, ще продължават да ни агитарат от телевизинния екран да не агитираме в деня за размисъл.

Понеже н.в. другарят Путин е винаги прав ( според онези, които без Путин се чувсват в някаква умствена безпътица), вярвам, че тъкмо ЦРУ е автор на проекта интернет. Ето защо съм готов да агитарам в полза на ЦРУ ( Ценностното упраления на умовете).

Според някои коментатори, с които не искам да споря в рамките на тази другарска желейка, интернет вече е убил жирналистиката, включително поради това, че все в днешно вмеме може да сподели ( глбупавите си) мисли без редакция и гаранция за качеството на разсъжденията. Амин, дай Боже повече такива “убийства”, които разбиха добре смазания монопол на привилигированите.

А че трудно се плува в океана от информация, спор няма. И шофирането става все по-затруднено, но това не е причина да се откажем от автомобилите и да се върнем към времето на конете и магаретата, макар че малко от упоритостта на последните никак няма да ни е излишна, за да отстояваме позициите си сред виртуалните акули, които са се нароили във въпросния информационен океан, в който те вече се конкурират по многобройност с планктона. Но какво да се прави – от пла(нк)тоническата любов не се ражда нищо, освен планктон. Сблъсъкът с акулите е опасен, но си заслужава усилието заради еволюцията, до която ни води.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване